Най-после сняг! За едни донесе проблеми, за други – радост

 

 

Най-после сняг!

За едни той донесе проблеми, за други – радост. Поне ще има вода за пиене, казват мнозина. Падналият сняг с дебелина около 20 см създаде проблеми в Ловешко сутринта на 6 февруари. Първият за сезона сняг обаче зарадва децата, които повече от месец чакат бялата премяна.

Зимната обстановка към 09.00 часа остава динамична, съобщават от Община Ловеч. Няма сигнали за бедстващи хора, но много селища в общината останаха без електроснабдяване поради скъсани жици от паднали клони.
Още в ранната вечер беше подаден сигнал за паднало дърво на ул. „Раковски“ в Ловеч, което препречи движението. Общинският екип реагира след 15 минути и дървото бе нарязано, а пътят изчистен. На място бе заместник-кметът Даниел Колев, който проследи и част от останалите сигнали през нощта, подадени на дежурния екип в общината.
Сигнал за паднал електрически стълб върху лека кола е постъпил в общината, инцидентът е в кв. „Здравец“ до блок 202. В село Дойренци паднало дърво е блокирало входа на жилищна сграда, случаят е поет от Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението.
Паднали са дървета в подстъпите към Домовете за стари хора в село Сливек и на „Върбовка“, но вече са разчистени. Тежка е обстановката на пътя за село Брестово, където два снегорина не успяха да разчистят мокрия сняг и са прибегнали към помощта на мощен трактор.
Провиснали жици има на няколко места в град Ловеч, работи се по обезопасяването им.
В над 10 села в общината има проблеми с електроснабдяването, работи се поетапно за отстраняване на повредите в мрежата.
Улиците на областния град се почистват по график, съгласно договор с общинската фирма „ЕКО“ ЕАД. В началото на работния ден основните улици бяха проходими при зимни условия. Пътната повърхност обаче е мокра, има топящ се сняг, така че водачите трябва да шофират с повишено внимание.
Затворени за движение за всички МПС – заради обилен снеговалеж и навявания, са проходът Троян-Кърнаре и пътните участъци от републиканската мрежа Шипково-Рибарица, Казачево-Стефаново и Деветаки-Брестово, Ловеч-Кромянско и Летница-Крамолин, съобщиха от Областното пътно управление в Ловеч.
Заради повалени от вятъра и мокрия сняг дървета, пътищата Ябланица-Орешене, Петревене-Орешене и Златна Панега-Батулци са непроходими. В цялата Ловешка област е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона. През цялата нощ снегопочистващите машини са работили.
По първокласния път София-Варна е имало аварирали тирове, които все още се изтеглят от участъка. Снежната покривка там е стигнала 40 см.
През цялата нощ екипите на електроразпределителното дружество са отстранявали авариите по електропреносната мрежа. Без ток продължават да са населени места в общините Априлци, Ловеч, Летница и Луковит. В останалите общини захранването е възстановено.
От областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха, че е затворен и пътят Петревене-Беленци. Екипите на пожарната са отстранявали през нощта и тази сутрин паднали дървета в цялата област, добавят от полицията.
Всички пътища в община Ловеч са проходими при зимни условия.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.