В Ловеч стартира образователна кампания за сексуално здраве за ученици над 14 години

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ – гр.Ловеч, стартира образователна кампания на тема: „Сексуално здраве“ за ученици над 14 години. Първата среща по темата се проведе на 04.02.2020 г. с учениците от деветите класове на ПЕГ“Екзарх Йосиф I“ . До края на учебната година са планирани срещи в други училища на община Ловеч.
„Loveguide“ е първата в България онлайн платформа за системно здравно и сексуално образование в училищата. В рамкита на „Час на класа” лекторите от Loveguide по лесен, достъпен, кратък, ясен, но и атрактивен и позитивен начин казват на тийнейджърите всичко, което трябва да знаят за безопасния секс и здравословните връзки.


„Вярваме, че разговорите по тези теми могат и трябва да започнат от най-ранна детска възраст и да се работи превантивно, а не “да гасим пожари” постфактум, когато децата вече имат изградени, често погрешни, представи от интернет, порното или (по-големи) приятели. В никакъв случай не искаме Loveguide да замести ролята на родителите, когато става дума за здравно и сексуално образование. Искаме да сме помощник тези разговори да се случат по-лесно, по-разбираемо и по-интересно както за децата, така и за възрастните” – това казват от екипа на Loveguide
Повече информация за платформата “Loveguide” може да получите на сайта: https://loveguide.bg/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.