Представят алманах „Мостове 2019 “ в Ловеч на 30 януари 2020

Представянето на алманах „Мостове 2019 “ ще се състои на 30 януари 2020 г. от 17.30 часа в Клуба на дейците на културата в Ловеч. Това съобщи на пресконференция в Община Ловеч директорът на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“ д-р Димитър Г. Димитров.


Изданието е за култура и общество и е дело на Община Ловеч с участието на КДК. Редактори тази година са Жанина Илиева и Владимир Винев, художници са Тихомир Витков и Валентин Узунов (корица), графичният дизайн е на издателство „Инфовижън“ – Ловеч.

Това е 15-ето издание на алманаха, който представя творците от региона.
В „Мостове 2019“ са включени 47 пишещи таланти и още 49 художници. В осем цветни страници са представени репродукции на картини от „Есенния салон 2019“ и националния пленер „Синя зона“, както и фотоси от отбелязването на 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов.
Поетичният раздел представя 20 поетични дарования, като се открива със стихове за Васил Левски от Алина Стоянова. В раздела за проза за първи път се представят Цанко Цанов и Минчо Петков. Прави впечатление интересният пътепис на Кольо Станчевски, озаглавен „Вива Куба, Вива Мексико“, както и ценният на факти спомен на Найден Ангелов „Незабравими срещи с Димитър Димов“. В дискусионен материал писателят Васил Колев оспорва художествения текст в нашумелия роман „Възвишение“ на Милен Русков в частта му за поп Кръстьо.
В раздела „Памет“ участват автори като Пенка Чернева, Христо Борисов, Вихрен Венков и Боян Тодоров, а в раздела „Култура“ са отбелязани събития като 55 години Художествена галерия в Ловеч и фестивала „Дни на младата режисура“.
Присъстващите автори на събитието в четвъртък ще получат брой от новото издание.
Община Ловеч, пресцентър
29.01.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.