ФПЧ на филма „Живи комини“ ще ни заразят с любов, страст и жажда за живот!

„Ако си послужа с един нашумял израз като метафора – аз вярвам, че „фините прахови частици“ (ФПЧ) на „Живи комини“ ще ни заразят с много любов, страст и жажда за живот!“. Това каза на премиерата на филма в Ловеч кметът Корнелия Маринова.
Новият български филм „Живи комини“ бе приет от публиката в Ловеч с възторг на премиерата вечерта на 15 януари в кино „Космос“. Прожекцията в препълнения салон премина със свежи зрителски реакции и много аплодисменти.


Гости бяха част от създателите, водени от режисьора Радослав Спасов. Като оператор той е заснел филми като „Време разделно“, „Мера според мера“, „Вилна зона“, „Авантаж“ и много други. Сценарист и режисьор е на „Сирна неделя“, „Откраднати очи“ , „Пеещите обувки“ и „Живи комини“.
В Ловеч бяха и актьорите Ангелина Славова (награда от „Златна роза“ – Варна 2018 за най-добра актриса в поддържаща роля в „Живи комини“), младата дебютантка Мария Коцева – Мумето, както и Иван Кирилов, директор на продукция („Моторът“).
Като домакин на срещата Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, каза:
„Стремим се да направим нашия град любимо място за българските филми. Неотдавна представихме филмите „Моторът“, „Ловеч – тайната столица“, „Радиограмофон“. И ще продължаваме. В това отношение основна роля има и Националният филмов център. Тук сред нас са много приятели и свързани с Ловеч хора. Сред тях е и Мария Коцева, която е внучка на актьора Борис Луканов.“
Радослав Спасов, видимо развълнуван, сподели: „Това, което става във вашия град, мога да го обява като „Ловешки почин“. Това е инициативата в подкрепа на българските филми и благодаря на общината за нея“. След това режисьорът разказа за снимките в село Ковачевица в Родопите, за прототипите на героите и за работата си с актьорите и местните хора, които също изграждат образи. А за очарователната Мария Коцева режисьорът разкри следния факт:
„Мумето аз го открих за киното с този филм. Тя не се занимава с кино, учи педагогика в университета, но на екрана успя да покаже един нов, емоционален и много дълбок образ.“
След прожекцията част от публиката остана и зададе много въпроси на гостите, направи си снимки с тях.
Филмът от 10 януари се прожектира по кината в цялата страна.

Община Ловеч, пресцентър
16.01. 2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.