Всичко за спортист и треньор на годината в Ловеч -галерия

Шампионът на България и победител в Източноевропейския шампионат по джу-джицу Пламен Богданов (20 г.) бе избран за спортист № 1 на Ловеч за 2019 г. Възпитаникът на Спортен клуб „Вароша” получи от кмета Корнелия Маринова статуетката „Олимпийски надежди”, почетна грамота и картина. Богданов печели отличието за трети път след 2016 и 2017 година.
Ежегодните награди на най-добрите спортисти бяха връчени на стилна церемония, състояла се в камерната зала на Ловчанско читалище „Наука 1870 г”. Те са резултат от традиционната анкета за излъчване на идеалната десетка на ловешкия спорт.
Призът за треньор №1 пък заслужи Петър Магеранов, председател и главен треньор на СК „Вароша“. Благодарение на неговия неуморен труд ловешкият клуб по джудо и джу-джицу неизменно е сред водещите у нас през последните години.


След като поздрави победителите, кметът Корнелия Маринова съобщи две важни новини, с които видимо зарадва присъстващите. Обшина Ловеч има намерение да създаде фондация в подкрепа на спорта и културата. Освен това е готов проектът за Спортно-тренировъчен комплекс „ Арена Ловеч“, който ще преобрази сегашната Спортна зала (Подробности по-късно). Проектът е в очакване на държавна субсидия, за да се пристъпи към работа.
С тези хубави новини искам да Ви пожелая вашата неукротимата воля за победа никога да не пресъхва, пожела в приветствието си кметът Корнелия Маринова.
Всички състезатели от десетката и номинираните треньори получиха статуетки с богинята на победата Нике и почетни грамоти. Отличията връчиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, зам.- кметът Венцислав Христов, секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова и д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“.
За доброто настроение на всички пък се погрижиха младите таланти Мария Дончева и Николай Борисов (дует на пиано), Мила Йонкова, както и две от двойките на ловешкия клуб по акробатичен рокендрол „Роксмайл”. Празникът завърши със скромен коктейл за спортистите.
Следват подробности за наградените.
ТОП 10 на ловешкия спорт за 2019 г.

1. Пламен Богданов (20 г.) – джу-джицу, 62 т.
Топсъстезателят на СК Вароша-Ловеч е петкратен държавен шампион и национален състезател по Джу-джицу. За последните 5 години е извоювал 11 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала от държавни и международни първенства. През изминалата 2019-а стана държавен шампион за пета поредна година. Наред с това спечели безапелационно първи места на силния международен турнир в Смолян, на отвореното Балканско първенство и в Източноевропейският шампионат. В добавка записа в актива си и втори места на турнира за световната Купа на Световната събмишън федерация ISFA и на световната Купа по граплинг. Той бе спортист №1 на Ловеч за 2016 и 2017 г., през 2018-а не успя, но сега отново се завърна на трона.
2. Габриел Петев – карате, 49 т.
За четирите години упорити тренировки той премина успешно през зонални и национални първенства и европейски състезания, като демонстрира техника, последователност и воля за победа. Конкретно през 2019-а 16-годишният състезател на ловешкия Спортен Карате-клуб извоюва шампионската титла на националното първенство в Хасково. Наред с това беше част от националния отбор на европейското състезание за кадети в Прага, където се класира четвърти. Второто му място в анкетата е поредно доказателство, че спортът карате има сериозни традиции в Ловеч и те трябва да продължават, тъй като калява физически младите хора, учи ги на самодисциплина, постоянство и отговорност.
3-4. Момчил Иванов – джу-джицу, 46 т.
Той е един от младите асове на СК „Вароша“. 19-годишният състезател е двукратен държавен шампион. През отминалата година спечели безапелационно първи места на държавното първенство и на Източноевропейския шампионат по джу-джицу.
3-4. Тонислав Йорданов – футбол, 46 т.
Централният нападател и голмайстор на представителния отбор на ФК „Литекс“ и на младежкия национален отбор на България е възпитаник на Детско-юношеската футболна Академия „Литекс“, в която постъпва през 2010 г. Преминава през всички формации на ловешкия клуб, за да се утвърди и в представителния отбор на „оранжевите“, на който е стрелец №1. През изминалата година стана голмайстор на младежкия национален отбор на България до 21 години, а благодарение на силните му игри и вкараните важни голове младежките национали имат всички шансове да се класират за финалите на европейското първенство.
5. Преслав Станчев – хандбал, 38 т.
19-годишият талант е един от ключовите играчи в представителния отбор на ХК „Осъм“ и младежкия национален отбор на България. Неговите постижения през 2019-а включват второ място на Държавното първенство за младежи до 19 г., второ място на турнира за купа „България“ също при младежите и трето място на Държавното първенство по плажен хандбал за младежи. Изнесе силни мачове и за младежкия национален отбор.
6-7. Виктор Симеонов – хандбал, 32 т.
Капитан на представителния отбор на ХК „Осъм“. Едва ли се нуждае от представяне – дълги години защитава името на ловешкия хандбал, както в първенството така и с националната фланелка. Голмайстор №1 на „А“ РХГ за сезон 2018-2019 г. Национален състезател.
6-7. Любомир Владимиров – борба, 32 т.
19-годишният младеж е един от водещите състезатели на СК „Борба“-Ловеч. Той е в клуба вече 6 години и е многократен медалист от републикански и международни състезания. През 2019-а спечели два бронзови медали от националните първенства: 3-то място на ДЛОШ по класическа борба за мъже в кат до 60 кг. и 3-то място на ДЛОШ за юноши в Ловеч в кат до 55 кг., като тук бе и с важен принос за четвъртото място на ловешкия клуб в отборното класиране при участието на 23 клуба.
8-9. Георги Гергов – лека атлетика, 24 т.
22-годишния състезател на СК „Стратеш атлетик“ е специалист в средните и дълги бягания на атлетиката. В годините до сега неизменно е най-добрият състезател на клуба и е сред водещите в страната. Всяка година той намира място в националните отбори на България. През 2019-а стана национален шампион по планинско бягане в дългата дисциплина и заслужи трето място в шампионата по планинско бягане на класическа дистанция. Отново бе част от националния отбор и взе участие в Балканското първенство по планинско бягане.
8-9. Искрен Маринов – джу-джицу, 24 т.
12-годишният състезател на СК „Вароша“-Ловеч тренира в клуба от 2012г., а през изминалата година стана безапелационен победител във всички турнири, в които взе участие: първи места на Държавното първенство по Джу-джицу, на национална купа Бургас и на международния турнир в Смолян.
10. Христо Николов – джу-джицу, 22 т.
12-годишният състезател на СК Вароша-Ловеч също тренира в клуба от 2012 г. През 2019-а спечели второ място на Държавното първенство по джу-джицу, първо място на национална купа Бургас и първо място на международния турнир в Смолян.
С почетни грамоти на Община Ловеч бяха наградени 10 млади спортисти, които бяха номинирани в анкетата, но не намериха място в призовата десетка. Това са:
• Даяна Илиева – СК Вароша
• Мартин Ангелов – ХК Осъм
• Димитър Димитров – СК Борба-Ловеч
• Десислав Георгиев – СК Борба-Ловеч
• Цветина Нацева – СКАР Роксмайл
• Константин Костадинов – Спортен карате клуб-Ловеч
• Никита Костова – СК Борба-Ловеч
• Ивана Няголова – СК Вароша-Ловеч
• Андриан Красимиров – СК Борба-Ловеч
• Христо Миновски – СК Вароша-Ловеч.
Виж най-добрите спортни треньори в Ловеч
Ето и подредбата на най-добрите спортни треньори в Ловеч, които бяха отличени на церемонията на 14 януари вечерта.
1. Петър Магеранов – СК Вароша-Ловеч, 40 точки.
От далечната 1965 г. той се занимава с джудо и джу-джицу, като от 1969 г. до 1971 г. е състезател на ЦСКА. Многократен шампион и призьор в джудото, където ловешкият отбор неизменно е в челната тройка през годините. От 1977-а е основател и треньор по карате и киокушин в Ловеч. По настоящем председател и главен треньор в СК Вароша – Ловеч по джу-джицу. Заедно с треньора сенсей Христо Кадийски двамата подготвят състезателите, които участват във вътрешни и международни първенства, а за работата им свидетелстват спечелените многобройни златни медали и високи отличия. Носител на шести дан по джу-джицу. Наскоро се завърна от Япония, където успешно защити пети дан по карате киокушин. Заместник-председател е на Българската федерация и международен инструктор и съдия.
За 2019 г. равносметката на СК Вароша-Ловеч сочи 48 медала от вътрешни и международни състезания, сред които 7 златни, 3 сребърни и един бронзов медал от Държавното първенство по джу-джицу, две балкански титли (една при мъжете и една при ветераните), две първи и едно второ място от Източноевропейското първенство и второ място от отворена Световна купа на ISFA.
2. Хинко Илиев – СК Борба-Ловеч, 39 т.
Неговата равносметка за 2019-а е следната: състезателите от класическия стил на Спортен клуб по борба „Ловеч“ са спечелили 3 златни, 8 сребърни и 14 бронзови медали от ДЛШ, ДОЛШ, републикански и международни турнири. На държавния лично-отборен шампионат по класическа борба за юноши в Ловеч четвърто място в отборното класиране при участието на 23 клуба. На ДОЛШ по класическа борба за мъже във Враца Хинко бе избран от треньори, съдии и федерация за „Най-етичен треньор“.
3. Димитър Магеранов – Спортен карате-клуб-Ловеч, 33т.
Дипломиран треньор по карате. Допринесъл за изграждането на ред национални шампиони, които имат успешни изяви и на международни състезания. През 2019-а е подготвил състезатели с отлични резултати – трето място при момичетата до 12 години, второ място при децата до 10 г. и второ място при момчетата до 12 г. Стреми се освен добри спортисти, да спомага и за формирането на достойни личности, защото водените от него състезатели са и отлични ученици, както и добри граждани. С отлична дисциплина.
4. Юлиян Симеонов – ХК Осъм, 27 т.
Треньор с дългогодишен опит и многобройни успехи. Какво сочи неговата равносметка конкретно за 2019-а: трето място на Държавното първенство за момчета 11 год. като помощник-треньор и водач, второ място на Държавното първенство за младежи до 19 г. и второ място на турнира за купа „България“ при младежите.

5. Димитринка Димитрова – СК Борба-Ловеч, 24 т.
През изминалата година подготвяните от нея състезателки имат следните успехи: 4 сребърни и 6 бронзови медала от републикански и международни състезания, основно от ДЛОШ за кадетки в Бургас. Както и четвърто място в отборното класиране при участието на 26 клуба.
6. Виктор Симеонов – ХК Осъм, 20 т.
През 2019 г. водените от него отбори имат следните постижения: трето място на финалите на държавното първенство за отбора на момчетата-11 годишни, второ място на държавното първенство при младежите до 19 г., като младежите спечелиха и второ място на турнира за купа „България“, трето място на държавното първенство по плажен хандбал при мъжете, второ място на международен турнир за момчета в град Смедерево Сърбия с участието на 105 отбора. Второто място е спечелено след победи над отбори от Сърбия, Румъния, Македония, както и срещу съперници от Африканския континент.
Под ръководството на Виктор са подготвени двама национални състезатели.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.