Столетница в Ловеч стана „Читател на годината”

Райна Жекова

На 19 декември директорът на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” Юлияна Цанева награди най-активните читатели на библиотеката за отминалата 2019 година.
Наградите „Читател на годината” по традиция се раздават в навечерието на светлите рождествени празници . Те се определят на база безпристрастна актуална статистика за четенето чрез автоматизираната система за заемане на литература. На събитието по покана на организаторите присъства и зам.-областният управител Илиян Тодоров, който също имаше честта и удоволствието да поздрави най-четящите хора.

Деветгодишната Радостина Стефанова Тодорова от СУ „Св. Климент Охридски” бе отличена с наградата „Читател на годината“ на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“. Радостина е отличена в първа възрастова група /до 10-годишна възраст/.
Във втора възрастова група, деца от 11-13 годишна възраст, награда получи Леонор Валентинова Вълкова, ученичка в ППМГ.


При възрастните в категория „Дългочетие” беше отличена Райна Николова Жекова. Тя е читател на библиотеката повече от 90 години. За нея спокойно може да се каже : „тя без книга не може”. За толкова много години е била винаги неотменен посетител в отдел „Заемна”. Преди два месеца Райна Жекова навърши 100 г.


В следващата категория – „Четящо семейство”, награди получиха Радинка Маринова Бочева и нейните внучки Бояна Кирилова Гумнерова и Лиляна Кирилова Гумнерова, а в категория „Млад читател” , Симона Николаева Нинова, ученичка в Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“.
Благодарствени грамоти за подкрепата, съдействието и отношението към библиотеката и нейните читатели получиха Регионален исторически музей, Клуб на дейците на културата, радио „Зетра”, вестник „Ловеч прес”, ТД „Държавен архив”, учителят по история в Профилирана гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I” Станислав Вълев, Галя Баева, учител по философия в Профилирана гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I”, Антония Ангелова, Център за подкрепа на личностното развитие – ОДК, читалищата в Горан, Славяни, Хлевене и Дренов.


С помощта на зам. областния управител Илиян Тодоров бяха изтеглени печелившите в играта „Познай книгата”. Ваучер на стойност 30 лева за закупуване на книги спечелиха Соня Денчева, Пламен Петков и Петя Събевска.
За доброто настроение на вечерта се погрижиха музикантите Иван Калов и Валерий Хомяков.
Екипът на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” поздравява своите най-добри, активни и верни читатели, желае им много здраве и късмет през 2020-та година и им благодари за това, че ценят и обичат своята библиотека. В делник и в празник нейните врати са отворени за всеки, който търси знание или изява, иска да сподели идеи, нуждае се от информация.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.