В ТЕЛК-Ловеч колективно подадоха оставки

Донка Минкова

Служителите на ТЕЛК-Ловеч колективно подадоха оставки, съобщава bTV.
На 16 декември трима лекари, двама технически сътрудници и една медицинска сестра са депозирали искане за освобождаване от длъжност. Причина за недоволството им е връщането на работа на бившата директорка на ТЕЛК д-р Донка Минкова.


Припомняме, тя беше временно отстранена в края на януари т.г., след като полицията я арестува в момент на получаване на подкуп за издаване на фалшиво решение. При претърсване на жилището й бяха открити голяма сума пари, както и три папки с медицински документи, необходими за издаване на ТЕЛК решения, в които е имало по 500 лева.
По-късно стана ясно и че в ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лева подкуп за издаването на решения за инвалидност.
През април Окръжният съд в Ловеч реши да пусне Минкова под домашен арест. Няколко месеца по-късно пък мярката й беше променена на „парична гаранция“.

Директорът на болницата в града  д-р Румяна Нановска потвърди, че целият състав на комисията не иска да работи с д-р Донка Минкова. „Д-р Минкова не се връща на работа, защото целият ТЕЛК подава оставка и няма как само тя да остане на работа. Предстои процедура ТЕЛК-ът да бъде закрит“, коментира д-р Нановска.

Подсъдимата д-р Минкова в момента е с мярка за неотклонение „парична гаранция“. Миналата седмица Окръжният съд – Ловеч е отхвърлил искането на прокуратурата тя да бъде отстранена от длъжност.

Д-р Нановска увери, че тази седмица комисията ще работи по график и в пълен състав. „Няма да има връщания на хора, които са си по график, така че всичко ще продължава“, каза директорът на ловешката болница.

Проблемът ще се решава в началото на следващата година. Д-р Д-р Донка Минкова е получила предложение да напусне, като ѝ бъдат изплатени всички обезщетения. Тя бе задържана на 31 януари и обвинена във вземане на подкуп. Заедно с нея бе арестуван и посредник, който е уреждал вземането на подкуп и неправомерното издаване на ТЕЛК решения на хора предимно с ромски произход.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.