Ловешката полиция задържа двама крадци със стаж

Ловешката полиция задържа двама извършители на кражби със стабилен стаж. Това стана на 11 декември, когато криминалисти от РУ Ловеч установиха и задържаха за срок от 24 часа двамата криминално проявени мъже, съответно 30-годишен от Ловеч и 26-годишен от с.Дойренци. Подозрението е, че не са извършили множество кражби на територията на града.


В хода на проведени оперативно издирвателни мероприятия служителите на РУ Ловеч са установили, че в периода от м. септември до края на м.ноември 2019 година, двамата мъже поотделно или в съучастие са извършили кражба на:
около 110 литра дизелово гориво, резервоар за дизелово гориво, 10 колани за укрепване на товари и 3 акумулаторни батерии от 4 МПС паркирани в Ловеч; от дърводелски цех в ж.к. „Здравец“ е извършена кражба на различни по вид и модели електрически, дървообработващи инструменти; счупено предно панорамно стъкло на лек автомобил „Хонда“, паркиран на бул. „България“; кражба на 4 автомобилни гуми, сгъваема шатра и 4 сгъваеми маси от апартамент в ж.к „Здравец“; взломяване на входна врата и проникване в магазин за „Домашни потреби“ в ж.к „Здравец“, откъдето са отнети различни по вид, марка и количество козметика, перилни препарати, ароматизатори, детски играчки и др. вещи на обща стойност около 2000 лв.
Част от инкриминираните вещи са иззети по надлежния ред и работа по образуваните досъдебни производства продължават служители на РУ Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.