Коледната елха в Ловеч ще грейне на 5 декември

На 5 декември /четвъртък/ в Ловеч ще грейнат светлините на коледната елха пред Ловчанското читалище „Наука 1879 г.“, съобщи на пресконференция заместник-кметът на общината Венцислав Христов. В момента върви усилена подготовка за предстоящите празници, като най-важните обществени сгради и кръстовищата в града се украсяват.

Празничната програма на 5 декември ще започне от 17,30 часа пред Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“ с изпълнения на Духовия оркестър и мажоретките.

Във веселието ще участват деца от вокална група към клуб „Музикален свят“ от ОУ „Христо Никифоров“, Вокална група „Димовче“ от ОУ „Проф. Димитър Димов“, ще чуем песни в изпълнение на ученици от СУ „Св. Климент Охридски“, ще се насладим на танца „Крайдунавска сюита“ в изпълнение на децата от ЦПЛР – ОДК – Ловеч.

На тържеството ще бъдат връчени и наградите на участниците в конкурса за украса на коледно дръвче.Тази година участват общо седем отбора от училищата ОУ „Васил Левски“- гр. Ловеч, ОУ „Христо Никифоров“, ОУ „Проф. Димитър Димов“, ОУ „Васил Левски“ -с. Малиново, СУ „Тодор Кирков“ и ПГМЕТ.

Коледната елха се осигурява от Община Ловеч, училищните отбори подготвят сами своята украса, уточни Венцислав Христов. Участие в  програмата ще има и огнена формация „Палячи“, които ще представят спиращо дъха огнено шоу. Празничната вечер ще завърши със заря над града.

Забележка: Снимката с елхата е архивна.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.