Математиците в Ловеч победиха с минимална преднина отбора на Механото в играта „Моята професия“

Отборът на Профилираната природо-математическа гимназия победи с минимална преднина отбора на Професионалната гимназия по механоелектротехника във финалната интерактивна отборна състезателна игра „Моята професия“ по проект „Кариерата като игра“ на Сдружение „Знание“ в Ловеч. Това стана на 26 ноември 2019 г. в Дом „Преслав“, когато завърши проектът, финансиран от Община Ловеч, Програма за младежки дейности (2014 – 2020), приоритет 1.2.1. Насърчаване на икономическата заетост, кариерно развитие на младите хора и снижаване на младежката безработица.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която изгледа цялото състезание, на финала награди победителите и се снима с всички участници.
Преди само състезание тя похвали инициативата, която чрез игра развива въображението, качествата и уменията. „Ние в Община Ловеч сме изключително щастливи, че можем да си партнираме със Сдружение „Знание“. Хубаво е, че Бюрото по труда подава ръка в тази посока. За нас е важно да се обучите за важните в живота неща, защото бъдещето на Ловеч сега е тук с нас“, каза кметът Корнелия Маринова.
В събитието взе участие Ирина Митева директор на Бюро по труда-Ловеч.
Ралица Попова, изпълнителен директор на Сдружение „Знание“, разясни на присъщващите целите на проекта. Самото състезание протече на четири кръга с много въпроси и задачи, които развиват въображението. Водещ бе Свилен Андреев, координатор „Проекти и програми“.
Целеви групи на проекта са младежи и девойки от 10-ите класове на двете ловешки училище. Задачите имат за цел да подпомогнат кариерното развитие на подрастващите, да разширят информираността им, да дадат повече възможности за осъзнат избор и ранно професионално ориентиране. Чрез интерактивната игра това става по забавен и лесен начин, като същевременно обучава младите хора и подпомага тяхното ориентиране.
Играта, създадена в рамките на проекта, може да се използва в бъдеще от учители и ментори като готов продукт за кариерно образование и развитие.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.