В Ловеч представят книги от православната поредица „За децата на България“

Ловчанската света митрополия и Начално училище „Св. Седмочисленици” в Ловеч организират
представяне на книгите от детска православна поредица „За децата на България“ от Ловчански митрополит Гавриил. Представянето ще стане на 19.11.2019 г. (вторник) от 17.30 часа в залата на Детски отдел на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”.


«Житие на св. Паисий Светогорец за деца“ е първата детска книжка за известния и обичан по цял свят преподобни Паисий Светогорец. Изданието е на Ловчанска Епархия и част от инициативата „За децата на България“, която стартира с отпечатването на Житието на света Петка за деца .
Книгата за свети Паисий включва 46 страници с богато илюстриран текст, адаптиран за деца и проследяващ живота на великия подвижник на благочестието от неговото детство до блажената му кончина. В книжката са описани и много чудеса, станали приживе и след смъртта на преподобния отец. Книжката е луксозно издание, с твърди корици, голям формат (А4), и красиви илюстрации.

Втората книга е „Житие на свети Серафим Саровски“. Изданието е поредно в инициативата на Ловчанска Света Митрополия „За децата на България“ и включва 52 страници красиво илюстриран текст, адаптиран за деца, разказващ за детството, светостта и чудесата на един от най-големите православни светци св. Серафим Саровски. При съставянето на текста като основен извор за живота на св. Серафим е използван най-хубавият биографичен сборник, посветен на светеца, „Радост моя“, издание на Дивеевската света обител.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.