В ловешкия ,,Есенен салон” участват 36 творци със 75 произведения

Общата художествена изложба на ловешките художници ,,Есенен салон” беше открита на 14 ноември вечерта в Художествената галерия Ловеч. Тази година участват 36 творци със 75 произведения в жанровете живопис, рисунка , скулптура и приложни изкуства.


Приветствие към участниците в тази най-голяма изява на местните творци поднесе заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов. ,,Есенният салон” се утвърди като едно от ярките явления и сега с него откриваме сезона на културните събития в града. През последните години Художествената галерия работи усилено, с много изложби, изяви и гостувания в други градове и това ще продължи и през следващите години“, каза Венцислав Христов.
На събитието присъстваха д-р Димитър Димитров, директор на дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“, много художници и ценители.


В словото си Галя Герганова, главен уредник на галерията, каза: „В творбите се усеща тънката чувствителност на художниците в общуването им с природата, с човека, моменти, когато дистанцията се скъсява и творецът и обектът се приближават, дори се сливат в едно. Сякаш в този тих диалог художникът търси самия себе си. Всеки творец търси как чрез багрите, обемите, светлината и материалността на този свят да насити творбата с емоция и съдържание.“
Тази година организаторите отдават почит на онези ловешки художници, които са починали наскоро. Творбите им са включени чрез техните роднини, така че в експозицията могат да се видят работи на Александър Иванов, Мариян Жечев, Тошо Михайлов, Йозев Гаджовски, Иван Василев.
„Есенен салон 2019“ може да се види до края на календарната година.
Община Ловеч, пресцентър
15.11.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.