Сигнал за опасно високи води от язовир „Баховица“ край Ловеч вдигна Общинския щаб за защита при бедствия

Сигнал за опасно високи води от язовир „Баховица“ край Ловеч вдигна Общинския щаб за защита при бедствия на 12.11.2019 г. Така започна пожаро-тактическото учение със сили и средства на РДПБЗН – Ловеч, сектор СОД при РДПБЗН – Велико Търново и други съставни части на Единната спасителна система.


В учението участваха и 11 доброволци от доброволното формирование към Община Ловеч, както и Цветелин Калчев – началник отдел „Контрол и сигурност“ при Община Ловеч.
Действията включваха замерване нивото на язовира, изграждане на пясъчна дига в най-ниската част, реагиране на възникнало ПТП в близост до язовира, отцепване на района, събиране на допълнителни сили, изпомпване на водни количества от язовира, спазване на инструкциите за ТБ и използване на средства за индивидуална защита. По време на учението бяха използвани патрулни и специализирани автомобили, действия с водолаз, наблюдение чрез дрон, агрегати и други помощни средства. Учението завърши с разбор с участието на Владимир Кацарски, директор на РДПБЗН – Ловеч.


Община Ловеч, пресцентър
13.11.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.