Община Ловеч с нов автомобил за патронажна грижа

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова предаде на 13 ноември 2019 г. официално на ръководителя на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Ловеч“ ключовете на новозакупен автомобил.

Транспортното средство е на стойност 47 304 лв. и е закупено след проведена обществена поръчка със средства по проекта, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.
Към събралите се служители кметът се обърна с думите:
„Знаем какви са нуждите на възрастните хора и грижа за тях могат да полагат само хора с големи сърца и аз се радвам, че тук виждам усмихнати лица. Само добрите хора могат да бъдат социално ефективни в грижата за другите. Пожелавам на добър час на новата услуга за нашите съграждани. Нека всяка стотинка от този проект да бъде максимално ефективно използвана за хората, които са в нужда.“
Ръководителят на проекта Цветанка Маринова, управител на Домашен социален патронаж – Ловеч, изказа благодарност на колегите от администрацията, които са работели по този проект, както и на колегите от „Проекти и програми“ и обществените поръчки. Всички дейности в нашата община са в срок, нямаме нито едно забавяне и така ще бъде до края, каза още Цветанка Маринова.
Новият седем местен автомобил Peugeot Rifter ще улесни предоставянето на почасови мобилни здравно-социални услуги, както в града, така и в малките населени места в общината, където достъпът до медицински и социални услуги е затруднен.
В Патронажна грижа се очаква да бъдат обхванати над 146 възрастни лица, включително и хора с увреждания. За тях ще полагат грижи седем медицински специалисти и 18 социални асистенти.
Интегрираните услуги ще се предоставят 12 месеца, а всеки нуждаещ се може да получава здравно-социални услуги до 2 часа на ден. За ползваните услуги потребителите няма да заплащат такса.
Община Ловеч стартира дейностите по изпълнение на проекта на 01 юни 2019 г. и ще приключи на 01 декември 2020 г., като реалното предоставяне на услугите ще започне от 01 декември 2019 г. Общият бюджет на проекта е на стойност 375 326,24 лева.
Основна цел на проекта е изграждане на мрежа от услуги в домашна среда, която ще окаже положително въздействие върху подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, живеещи на територията на Община Ловеч.

Община Ловеч, пресцентър
13.11.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.