Тържествено откриха реновираната сграда на Районно управление в Ловеч

 

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова участва на 12 ноември в церемонията по откриването на реновираната сграда на Районно управление в Ловеч. За събитието в Ловеч пристигна и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който заедно с кмета преряза лентата.

На церемонията присъстваха още главният секретар на МВР Ивайло Иванов, областният управител Ваня Събчева, старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР Ловеч, главен инспектор Златин Михайлов, началник РУ на МВР гр. Ловеч и други.


Тържеството пред сградата, която не е ремонтирана от построяването през 60-те години на м.в., започна с водосвет. След това в своето приветствие кметът Корнелия Маринова каза:
„Реализирането на този обект всъщност е част от инвестиционната програма на Община Ловеч по мярката за енергийна ефективност. По тази мярка попаднаха 15 жилищни сгради и сградата на РУ на МВР Ловеч, като публична собственост. Съвсем не е случайно, че тази сграда е част от нашата програма, защото условията на работа, естетизацията й в центъра на града, необходимостта от подобряване на условията на работа на служителите на МВР, е нещо, на което ние гледаме като въпрос от първостепенна важност, защото сигурността на гражданите е наша обща грижа.

И мисля, че точно по този начин ние, от една страна ще направим по-приветливи условията, в които те реално ще имат досег със служителите на Районното полицейско управление. От друга страна ще намалим разходите на самата сграда за енергийна ефективност. От трета страна ще удължим срока за живот на самата сграда, ще намалим както парниковите газови емисии, така и честотата на въздуха. Всичко това е от изключително важно значение за всеки един от служителите, за всеки един от гражданите на нашата община. Искам да благодаря на строителите, които в рамките на срока на изпълнение на проекта, постигнаха очакваните от нас резултати, да благодаря на надзора, който беше винаги на линия и осъществяваше системно контрол. Искам да благодаря и на екипа за управление на проекта, но всъщност в момента искам да благодаря и на Министъра на вътрешните работи, защото с присъствието си тук, засвидетелства отношение не само към служителите на полицията, към служителите на министерството, но и към всички нас – гражданите на общината, за които е от изключително важно значение прекрасното взаимодействие с органите на реда. И аз, точно пред Вас, искам да изкажа една благодарност към всички тях за отличната комуникация и взаимодействие с нашето звено по контрол и сигурност. Да насърча този прекрасен опит, който има тук Районното управление на полицията, с децата и работата с тях, защото само така ще осигурим приемственост с по-възрастните полицаи и ще имаме една нова генерация от желаещи да се влеят в редиците на министерството.“


Министър Младен Маринов от своя страна изрази увереност, че сътрудничествотос министерството ще продължи в същия дух. В знак на доброто сътрудничество той връчи на Корнелия Маринова Почетния плакет на вътрешното министерство, а от своя страна кметът на Ловеч му връчи Плакет –кристал със символите на града.
Същия ден по-рано в Община Ловеч се проведе заключителната пресконференция по проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на сградите на РУ „Полиция“ – гр. Ловеч и помещения, заети от ДА „Технически операции“ – сектор Ловеч“, част от Инвестиционната програма за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Ловеч. На събитието присъстваха кметът Корнелия Маринова, министър Младен Маринов, заместник-кметовете Цветан Георгиев, Венцислав Христов и Даниел Колев, ръководителите на проекта и други.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ ‎2014 – 2020 г. в партньорство между Община Ловеч и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – гр. Ловеч.

Стойността на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 699 596,51 лв. и 22 800 лв. съфинансиране от партньора, така че общата стойност на проекта е 722 396,51 лв.
Основната цел на проекта е повишаване енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд – ДАТО и РПУ, удължен живот на сградите, както и осигуряване достъп на хората с увреждания. Освен това са намалени емисиите на парникови газове с цел – подобряване на екологичната обстановка в региона.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.