Запорираха сметките на Радина Банкова, неуспешният кандидат-кмет на БСП в Ловеч

Съдебен съдия изпълнител е запорирал сметките на фирмата на Радина Банкова, неуспешният кандидат-кмет на БСП в Ловеч в току-що приключилите избори. Това стана ясно от пресконференция на социалистите в Ловеч на 5 ноември. Скандалът е любопитен поради факта, че цялата предизборна кампания на Банкова вървеше под мотото, че тя е „ръководител на успешна фирма“ и иска да приложи наученото в общината“. Сега се оказва, Банкова има неизплатени данъчни задължения за над 80 хиляди лева.


На пресконференцията бе съобщено, че запорът е на база издадено удостоверение от НАП- Велико Търново, но то било с неверни данни. Въпреки това е образувано изпълнително производство срещу фирмата на 30 октомври. Данните, посочени в удостоверението, не касаят данъчната сметка на фирмата, декларацията и сумите не отговарят на подадените от нас, твърди Банкова.
Същевременно е трудно да се повярва, че данъчните са се объркали. Защото известна е мисълта, че две неща на този свят са сигурни – смъртта и данъците.
Според председателят на предизборния щаб в Ловеч Димитър Горов  “ това е опит за практическото фалиране на фирмата. Институциите в Ловеч, както и НАП – Велико Търново, бяха използвани като бухалка за разчистване на сметки“.

Същевременно Димитър Горов съобщи, че БСП – Ловеч няма да обжалват резултатите от изборите за кмет на общината. Така той опроверга излязла от секретаря на ИБ на партията Вяра Емилова, че БСП вероятно ще иска повторно преброяване на бюлетините и евентуално касиране на кметските избори в Ловеч. Разликата между Радина Банкова, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП, с победителя Корнелия Маринова от ПП ГЕРБ, е 347 гласа, а недействителните бюлетини са 291. Дори всички да са за Банкова, няма да стигнат, за да преодолеят реализирания в кампанията купен вот, за който нямаме доказателства, счита Горов.

Припомняме, че по-рано срещу Банкова излязоха материали, че нейна фирма е осъдена за точене на ДДС, но това тя също отрече на предишна пресконференция.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.