Задържаха трима мъже за отглеждане на наркотични вещества

На 22 октомври при съвместна операция на служители от РУ Луковит и ТСБОП-Плевен/Ловеч в землището на с.Карлуково са задържани трима мъже за отглеждане на наркотични вещества. Това съобщи полицията.
Мъжете са 49-годишен, криминално проявен от София, 30-годишен също от София и 33-годишен от с.Карлуково.

Те са установени на място с площ около 650м2, засадено с растения от вида на конопа и в момент в който с помощта на лозарски ножици са започнали да режат стеблата на растенията.


В хода на последвалите процесуално следствени действия служителте на РУ Луковит са установили, че засадените растения са общо 212, всички от рода на конопа и с височина между 1.00 и 1.20 метра, като отделената листна маса от тях е с бруто тегло 170 кг. При направен полеви тест е установено наличието на тетрахидроканабинол в растенията.
Лицата са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под ръководството на РП Луковит.

На 23 октомври около 11.15ч. на пътя край с.Катунец, 19-годишно момиче при управление на лек автомобил «Фолксваген» не е съобразило скоростта си с релефа на местността, не успява да спре пред видимо препятствие на пътя (камък) и се удря. В резултат на инцидента автомобилът е напуснал пътното платно и се е преобърнал в канавка. При произшествието са пострадали двама пътници от превозното средство: мъж на 47-години и жена на 45-години и двамата от с.Катунец, които са прегледани в болница и са освободени. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен и е акт за нарушение на ЗДВП.

Полицаи от РУ Ловеч са установили 18-годишен младеж от с.Баховица, като извършител на кражба на моторен триот «Хускварна» и зарядно устройство за мобилен телефон от частен дом в с.Дойренци. Кражбата е извършена в интервала от 10.00 до 11.00ч. на 23 октомври.
Вещите обект на посегателство са иззети по надлежния ред и предстои материалите по случая да бъдат изпратени в Районна прокуратура-Ловеч. Работата по случая продължава.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.