Ловешката фирма „Велга“ ООД отбеляза 30 години

Тържествено в събота,19.10.2019 г., в Ловеч отбелязаха 30 години от създаването на фирмата „Велга“ ООД. Многобройните гости бяха посрещнати в шоурума, където са изложени продуктите на фирмата. Показана бе и новоизградената автобусна спирка с тротоар и паркинг, направени по европейски стандарт.

Това е общ проект между „Велга“ ООД и Община Ловеч. Гости на събитието бяха областният управител Ваня Събчева, временно изпълняващия длъжността кмет на Ловеч Венцислав Христов, Корнелия Маринова и много други.
Домакините – съдружници Лазарин, Гавраил, Герасим и  Лили  Дочеви представиха най-новите продукти на фирмата. „Смело мога да кажа, че днес „Велга“ е една от фирмите, която изгражда индустриалния облик на Ловеч,“, това написа във Фейсбук Корнелия Маринова.
И добави: “Много е важно представителите на бизнеса да са с будно гражданско съзнание, защото развитието на бизнеса в общината, означава подобряване на жизнения стандарт на ловчалии, а за мен това е цел от първостепенна важност!“
Почти всяка година фирмата е отличавана в състезанието на Община Ловеч за най-успешни предприятия. През 2019 г. Лазарин Дочев, управител на фирма „Велга“ ООД –гр. Ловеч, е носител на поощрителна награда към категория „Инвеститор на годината“ за развитие на бизнес средата.
През 2018 г. Консултативният съвет по икономическо развитие към Община Ловеч удостои със специалната награда „Двигател на промяната“ и плакет-кристал „Тук всеки се връща“, ловешката фирма „Велга“ ООД . Поводът е изграждането на шоурум, с който се повишава достъпността на клиентите до производствените продукти.
През 2017 г. фирмата „Велга“ ООД в лицето на Ивайло Дочев получава извънредна награда /кристал с инкрустиран герб на Ловеч/ за принос в развитието на местния бизнес
През 2014 и 2015 година фирмат получава приза на Община Ловеч „Бизнесмен на годината“ в категорията малки предприятия.
Фирмата се характеризира с постоянни технологични нововъдения, автоматизиран производствен процес на мебелите, затворен цикъл на производство, като дори отпадъчният дървен материал се преработва и използва за отопление на фирмата. Силно впечатление правят както външния вид на фирмата, така и шоурума, където са изложени по-голяма част от мебелите, предназначени за продажба.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.