Високи спортни успехи през този сезон отбелязват авиомоделистите от „Моделклуб-Ловеч“

Почти завърши спортно-състезателният сезон за авиомоделистите от „Моделклуб-Ловеч“. Традиционно сезонът за ловешките авиомоделисти завършва с държавното първенство по авиомоделизъм за деца. Тази година традицията е нарушена с предстоящо участие на председателя на сдружението, м.с. инж. Генко Петров, в Световното първенство за свободнолетящи авиомодели провеждащо се в Лос Анжелис, САЩ.


Изминалото вече Национално първенство по авиомоделизъм за деца се проведе на 5-ти и 6-ти октомври 2019.

За добрата организация се погрижиха „Българска федерация по авиомоделизъм“ и „Моделклуб-Ловеч“. През първия ден на полигона край с. Вълчитрън, област Плевен, се проведоха стартовете за свободнолетящи авиомодели. На следващия ден надпреварата при кордовите модели се осъществи на асфалтовата площадка до Спорната зала в гр. Ловеч. И през двата дни малките състезатели се представиха отлично и заслужиха за седма поредна година шампионската титла в комплексното класиране. В надпреварата те спечелиха пет медала.
През съботния ден Виктория Пейкова, ученичка в ППМГ-Ловеч, спечели златен медал в клас планери F1H. Даниел Пейков, ученик в ОУ „Хр. Никифоров“ взе сребърен медал в клас гумено-моторни авиомодели P30. В клас HLG Божидар Дочев, ученик в ППМГ-Ловеч, завоюва бронзов медал, а Даниел Пейков остана на четвърто място.
В неделния ден безпорен шампион беше Божидар Дочев с два златни медала при кордовите акробатични модели и скоростните кордови модели със скорост 152 км/ч.

През септември в гр. Дупница се проведе и националното първенство за свободнолетящи авиомодели за мъже и юноши, от където авиомоделистите ни се завърнаха с девет медала, от които пет златни.
Успоредно с националното първенство се проведоха и стартове от „Купа България“ – етап от световната купа, на която Ванеса Вескова, Виктория Пейкова и Даниел Пейков спечелиха 8 призови места.
През сезонa ловешките авиомоделисти участваха в 21 състезания, от които 12 международни, включително европейско и световно първенства.
Десет национални шампионски титли, девет първи места от световни купи, трима участници в националния отбор на България, двама състезатели в челните места за световната купа и трима в европейската класация F1H Euro challenge. Това е само малка част от постиженията на „Моделклуб-Ловеч“ през 2019г. – общо 22 купи и 47 медала, от които 25 златни, 10 сребърни и 12 бронзови.
Да не забравяме, че сезонът още не е завършил. Да пожелаем успех на стартовете от Световното първенство на м.с. инж. Генко Петров.
––––––––––––––––––––––––––––
Желаещи деца и юноши да участват в занятията на „Моделклуб-Ловеч“ могат да се свържат с нас на modelklub.lovech@gmail.com или facebook.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.