Със спектакъла „В страната на знаците“ децата в Ловеч усвояват правилата на пътната безопасност

Във връзка с опазване живота и здравето на децата, създаване условия за подобряване организацията на обучението и възпитанието на децата в пътното движение, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Община Ловеч, осъществи на 15 октомври представления за ученици.


По традиция комисията предоставя безплатно театрални представления за учениците. Два пъти се вдигна завесата на спектакъла „В страната на знаците“, за да могат да го видят всички ученици от 1 до 4 клас от училища ОУ “Проф. Димитър Димов“, СУ“ Св.Климент Охридски“ и СУ “Тодор Кирков“. Представленията бяха в залата на Ловчанско читалище ”Наука – 1870 г.”.
Театралният спектакъл „В страната на знаците“ е създаден от Театрална формация „Малчуганче“-София, по проект „С малки стъпки към голямата цел – пътна безопасност на децата ни“.
Според статистика на УНИЦЕФ, от всички участници в движението най-уязвими са децата. Основната цел на възпитателно-образователния процес по детска пътна безопасност на равнище начално училище изисква у децата да се изградят елементарни представи и понятия за пътното движение и начални умения за безопасно придвижване като пешеходци.
Чрез постановките на Театрална формация „Малчуганче“-София бяха илюстрирани част от ситуациите на пътя, които предизвикват ПТП, както и как да се предпазят от тях – правила за движение, конфликтни ситуации, сигнализирани пешеходни пътеки, правила за движение с велосипед. Децата по-добре възприемат въпросите по правилата за безопасно движение, когато се поднася като представление – с герои и музика, чрез театралната игра, защото така те неусетно стават участници в нея.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.