АМ „Хемус“ стигна предсрочно до Боаза

„Откриваме нов участък на АМ Хемус, който е готов 6 месеца предсрочно. Когато дойдох тук за първи път, имаше една планина. Това е изключително съоръжение. Продължаваме с пълна сила проектирането и строителството на магистралата“ . Това написа Бойко Борисов във ФБ на 11 октомври. „Няма да купуваме само Ф 16, а ще правим и магистрали, затова Краси Каракачанов е с мен“, каза още премиерът при пристигането си на място. Записът бе разпространен на неговата официална страница във ФБ.


Бойко Борисов откри официално новия участък от 9 км. от Ябланица до Боаза. Той изказа съжаление, че по нашите магистрали българите са свикнали да шофират безплатно. „Виждате какви двойни мантинели, какви огради за сигурност. Това е едно изключително съоръжение. И продължаваме с нова сила. За мое най-голямо съжаление въобще нямаше проект за „Хемус“. Никой никога не е мислил да я прави. Така че сега продължаваме да проектираме. Никога не е мислено да се развива инфраструктура в България“, каза още той.

„Тук, като дойдох за първи път, имаше една планина. Шест месеца предсрочно я пускат“, каза премиерът. „Водите, които се събират от магистралата, се пречистват. Сега изглежда лесно“, посочи той.

 

Отсечката съкращава с половин час пътят до София. За събитието пристигнаха още вицепремиерът Томислав Дончев, министър Владислав Горанов и Петя Аврамова, кметовете на Ловеч и Тетевен и много други.

По пътя си към Велико Търново премиерът няколко пъти спираше джипа, за да разговаря  с работниците, наречени от него „наборите“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.