В Ловеч махат два билборда на БСП и един на ВМРО

Общинската избирателна комисия в Ловеч е установила три нарушения на чл. 183, ал. 1 и ал. 2 от Изборния кодекс. Това съобщава официалният сайт на ОИК. Става дума за два предизборни билборда на БСП и и един на ВМРО. Те трябва да бъдат премахнати.
Решение № 116-МИ от 08.10.2019 е относно поставен агитационен материал, представляващ билборд с лика на Радина Банкова,

разположен на зелената площ, находяща се бул. „Мизия“ между ПГМЕТ /Бензиностанция „Лукойл“ срещу паркинга на магазин „Т Маркет“. На описания агитационен материал не е посочено от чие име се издава, както и липсва информацията, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията трябва да заема не по-малко от десет на сто от лицевата площ на агитационния материал и да е разположена в обособено поле.
Второто решение № 115-МИ от 08.10.2019 е за билборд на ул. „Съйко Съев“ в зелената площ между Болницата и РЗИ, представящ кандидата за кмет, регистриран от ПП БСП за община Ловеч. Към жалбата е приложен и снимков материал. На описания агитационен материал не е посочено от чие име се издава, липсва и информацията, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Тази информацията трябва да заема не по-малко от десет на сто от лицевата площ на агитационния материал и да е разположена в обособено поле.
Третото решение № 117-МИ от 08.10.2019 е за обект до сградата на Сити център, като на агитационния материал за ВМРО информацията, че купуването и продаването на гласове е престъпление, заема площ, много по-малка от законово изискуемите 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал.
Указано е на Община Ловеч да премахне описаните агитационни материали. При необходимост при премахването може да се търси съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи.
Жалбите са подадени от Петър Цолов Николов като ръководител на предизборния щаб на ПП „ГЕРБ“ за местните избори през 2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.