Опозицията в Ловеч щяла да спира „експеримента“, вижте как – коментар

Кърпят центъра преди „експериментът“ да го обнови.

 

Заканват се чрез своя кандидат за кмет „да сложат край на четиригодишния експеримент в общината, който върна Ловеч далеч назад“.
Това прочетох в предизборните обещания на голяма опозиционна партия в Ловеч. За миг си представих, че са спечелили местните избори и се залавят да сложат край на „експеримента“.
Това означава ни повече, ни по-малко, следното.

Значи, връщаме старите изпочупени плочки в центъра на Ловеч и заравяме новите фонтани.

Ловеч след „експеримента“

Възстановяваме пак там кебапчийниците, грозните павилиони и лавки. Пускаме незаконното туристическо влакче около Салито в кръг. Разпъваме „сцената-беглец“ в средата на Осъм, за да има какво да гоним по реката при всеки порой. Разваляме санираните жилищни блокове (в тях живеят близо 800 семейства), разбутваме детските площадки и прогонваме децата от центъра.
И най-вече – казваме ауфвидерзеен на новодошлия немски завод в Баховица, натирваме и „Хесбургер“ и си връщаме стария неработещ ресторант „Ерфурт“. Магазинът ССС да опразва веднага Сити центъра. Да разбием площада на „Гозница“ , да разрушим детската градина срещу него и да си вдигнем асфалта. Щях да забравя – веднага възстановяваме старите директори на театъра, библиотеката и художествената галерия. Стига с тези експерименти!
Това ли ви е програмата?! Задръжте си я, може някой луд да я подкрепи.
Слушам какво говори техният кандидат-кмет по селата. Симпатичната иначе дама твърди, че болницата в Ловеч била общинска, а тя е държавна! Казва още: „Санираните блокчета и новият център не вършат никаква работа, защото няма хора в града“.
А като ги разрушим, ще дойдат ли хората?
Объркан човек е и един бивш данъчен началник. Той е изхвърлен от шефовете си за неоторизиран достъп до информационните системи на НАП, но сега сънува, че е кмет. Той по-добре да каже какво става с преписката в прокуратурата и с обжалването му в съда. На такъв човек вяра да нямаш. Оня Андрешко без колебание би го зарязал в най-голямата и кална локва, ама няма такава в Ловеч.
Вместо да изчисти името си, той приплаква по медии, че бил „жертва на управляващите“. Колко високо IQ трябва да има човек, за да вкара детето си в политически скандал? Неговите приятели признаха публично по радио и сайтове, че това, което бившият данъчен днес говори, никога не може да се докаже в съда. Тоест, неговото плямпане е чиста клевета. Може ли клеветник, свърхнервен човек, нонстоп оправдаващ се и молещ за подкрепа, да бъде кмет на град? Не може!
Когато беше общински съветник, той твърдеше, че спазва линията и обещанията на управляващата партия, а виж – кметът ги опорочавал. Питам се– бившият бирник кога точно се отказа от тази програма? Или сега е прелетял със същата програма в другата партия? То и двамина съветници твърдяха същото и все питаха във ФБ: „Бойко знае ли какво става в Ловеч?“
Явно Борисов оценява като успешен „експеримента“ в Ловеч, защото гледам – старият кмет е неговият кандидат.
Павел Ненов

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.