Десет спектакъла на фестивала „Младите в театъра 2019“ в Ловеч

Десет спектакъла за осем дни ще бъдат предсдтавени в Ловеч в рамките на традиционния фестивал „Младите в театъра 2019“ (1 – 8 октомври). Това съобщи директорът на Драматичен театър – Ловеч, Биляна Петрова. Събитието е с подкрепата на Министерството на културата и Община Ловеч и ще се проведе на двете сцени на театъра. Билетите са от 6 и 8 лв., за ученици и организирани пенсионери има намаление.


Откриването е с „Апарт“ на Театър Азарян. Документалният спектакъл борави със средствата на пърформанса и въздейства като арт инсталация, разкривайки възможностите на сценичното пространство .

Петя Бончева влиза в образа на актриса, тъй като спектакълът е по разкази и интервюта от сборника “Артисти със сребро в косите”. „Това, което е стойностно в този спектакъл, е че той е много честен и искрен, много личен. Така казват актьорите, че е като лична изповед, лично споделяне с публиката. Това е, което го отличава“, казва режисьорът Илко Ганев.
Сред заглавията прави впечатление спектакълът „Балканът не е мъртъв“ на Хасковския театър „Иван Димов“. Автор на пиесата е известният македонски драматург Деян Дуковски. Режисьор е Стефан Зарев, а в ролите ще видим Добриела Попова, Иванка Шекерова, Петър Влайков, Димитър Атанасов, както и още 9 талантливи млади актьори. Действието се развива в началото на миналия век, когато Балканите се разтърсват от преломни събития. Хаос, революции, драматични обрати, съдбовни срещи… И една невъзможна любов! Участват: Анатолий Ставрев, Галина Иванова, Делян Илиев, Димитър Атанасов, Димитър Димитров, Добриела Попова, Иванка Шекерова, Калин Пачеръзки, Катерина Стоянова, Мария Панайотова, Николай Петров, Петър Влайков, Радослав Владимиров.
Ловешкият театър се представя с документално-танцовия спектакъл „Един ден, двадесет и три часа и една минута“. Представлението е посветено на 40-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов в Космоса. Режисьор е Благой Бойчев, сценографията и костюмите са на Елица Андреева, хореограф Стефания Георгиена. Участват Явор Костов, Силвия Чобанова, Петър Стойчев, Катя Йочева, Марина Атанасова, Гьорги Трайков, Десислава Иванова и Иван Недялков.
ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА „МЛАДИТЕ В ТЕАТЪРА“
вт. 01.10. — Апарт, Театър „Азарян“, 19.00 ч. /осн.сцена/
ср. 02.10 . – Кукери, танцов спектакъл, ДКТ „Васил Друмев“ Шумен 19.00ч./основна сцена/
чт .03.10 – Истината или се осмеляваш ,от Щефан Лак, ДТ „Рачо Стоянов“ Габрово 19.00ч. /основна сцена/
пт. 04.10 – Хляб в джоба, от Матей Вишниек ,ДТ „Стефан Киров“ Сливен 18.00ч./ камерна сцена /
пт. 04.10. – Три сватби и едно възкресение , ДТ „Сава Огнянов“ Русе 19.00ч. /основна сцена/
сб. 05.10 – Три, авторски спекакъл, независим проект, 18.30ч. /камерна сцена/
сб. 05.10 – Вампир, от Антон Страшимиров, ДТ „Н. Вапцаров“ гр. Благоевград 19.00ч. /основна сцена/
нд. 06.10 – Алиса в страната на чудесата, по Луис Карол, ДКТ Стара Загора 11.00ч. /основна сцена/
пн. 07.10 – Балканът не е мъртъв, от Деян Дуковски, 19.00ч. /основна сцена/ ДТ „Иван Димов“ Хасково
вт. 08.10 – Един ден двадесет и три часа и една минута, документален спектакъл за Георги Иванов, 19.00ч. /основна сцена/.
Представленията са от 19.00 часа, тези в камерната зала са от 18.00 часа.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.