Ицхак Финци в Ловеч. Хубав спектакъл! Хубав човек!

 

Големият актьор Ицхак Финци (86 г.) изнесе трогващо представление в Ловеч на 18 септември вечерта в Ловчанско читалище ”Наука -1870“. Неговите почитатели се насладиха на емоционален и нетрадиционен моноспектакъл, наречен „Описани преживявания с музикалани илюстрации“.


На практика артистът изпълни с неподражаемия си глас разкази от своята бъдеща книга, като между тях изпълняваше класически творби на роял или цигурка. Трудно е да се опише с думи таланта на този познат от екрана и сцената актьор. Той напълни със смисъл всяка пауза, всяка интонация, иронизира клишета от младостта си, шаблони, имитира оркестър и най-вече разказа покъртителни човешки истории. И всички тези разкази са по истински случки, каза Финци.
На финала той благодари на Община Ловеч и лично на кмета Корнелия Маринова за поканата. Чаровната Симона пък прочете поздравителния адрес, в който се казва: „Известна е репликата на Вашия герой от филма „Преброяване на дивите зайци“ – „Хубав край, хубави хора!“, която звучи в паметта на поколения зрители. Затова днес имаме право да Ви отговорим – „Хубав спектакъл! Хубав човек!“.

Община Ловеч, пресцентър
19.09.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.