Кметът на Ловеч се включи в акцията „Да изчистим България заедно”

Служителите на Община Ловеч по традиция се включиха активно в доброволческата акция „Да изчистим България заедно”, която се проведе на 14 септември 2019 г. /събота/. В почистването участваха също кметът Корнелия Маринова и други от управлението на Община Ловеч.
Кметът на Ловеч почисти част от терените в Зоопарка заедно с

доброволците от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните/ МКБППМН/ в Община Ловеч. В акцията участваха и доброволци от сдружение „Екомисия 21 век“, деца от Центровете за настаняване от семеен тип, обществени възпитатели и членове на местната комисия. Към тях се присъединиха и други деца.
Любопитен факт бе, че участниците бяха облечени с тениски с логото на кампанията. „Въоръжени“ с чували и ръкавици, те почистиха алеите, тревните площи и около клетките. Тази година има по-малко боклуци, сподели момиче, което и миналата година беше тук.
След ползотворната работа, зад купчина пълни чували, децата си направиха снимка. После разгледаха животните и се подкрепиха с малка почерпка.
Служителите на общинската администрация почистваха на много места в града. Към тях се присъединиха и граждани. Акции имаше в ЖК „Младост“, ЖК „Червен бряг“, ЖК „Здравец“, кв. „Вароша“ и „Дръстене“, кв. „Дикисана“ и „Колю Фичето“, , кв. „Гозница“, кв. „Продимчец“, по пътя от автогара Ловеч до кв. „Гозница“, детелината на изхода към Угърчин, на изхода към Севлиево и в парка „Стратеш“.
Община Ловеч беше осигурила за всички доброволци чували и ръкавици. Събраните чували с отпадъци бяха складирани до обществените съдове за смет в града, след което ще бъдат извозени по график до Регионално депо – Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.