В Ловеч голям интерес към „Пътуващото лятно кино с БНТ 1” и филма „Кецове“

Гражданите на Ловеч проявиха голям интерес към инициативата „Пътуващо лятно кино с БНТ 1”, която на 24 август, събота, гостува с българския филм „Кецове“ и гигантския стол за четенето – радост за децата. Преди прожекцията десетки деца се снимаха на стола за четене, а най-малките читатели получиха книжки като подарък.


Прожекцията, която бе с вход свободен, се проведе на пешеходната зона и събра многобройна публика.

„Кецове“ (2011) е филм на режисьорите Иван Владимиров и Валери Йорданов за морското лято на група младeжи, които бягат от своите проблеми в семейството, в любовта, от безпаричието. В ролите са Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Ина Николова, Мариан Вълев и други.
Подробен репортаж за събитието в Ловеч може да се види в сутрешния блок на БНТ 1, на 27 август, вторник, от 7.00 до 8.30 часа
Както е известно, „Пътуващо лятно кино с БНТ 1” е общонационална кампания за възстановяване на летните кина в България и за популяризация на българското кино, която стартира през 2012 г. На практика това е най-големият киносалон на открито – уникален медиен проект, с който телевизията отива там, където няма лятно кино.
Община Ловеч, пресцентър
25.08.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.