„Пътуващо лятно кино с БНТ 1” идва в Ловеч на 24 август

 

111

Кецове

Инициативата „Пътуващо лятно кино с БНТ 1” ще гостува в Ловеч на 24 август, събота, с българския филм „Кецове“.

Прожекцията, която е  с вход свободен, ще е в градския централен парк пред Ловчанското читалище, с начален час 20.30 часа. Организаторите ще осигурят преносими столове за публиката.

Вторият модул е пътуваща детска библиотека, от 18.30 часа, когато на гигантския стол за четенето се нареждат детски книги. Децата ще ги коментират, а за най-малките са подготвени подаръци.

 

„Кецове“  (2011) е български игрален филм на режисьорите Иван Владимиров и Валери Йорданов. Сюжетът разкрива морското лято на шестима младeжи, които  бягат от своите проблеми в семейството, в любовта, от безпаричието. Бягат към морския бряг и към свободата си, като се събират на един девствен залив.

Ролите се изпълняват от любими млади актьори, като Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Ина Николова, Мариан Вълев и други.

Както е  известно, „Пътуващо лятно кино с БНТ 1”  е  общонационална кампания за възстановяване на летните кина в България и за популяризация на българското кино, която стартира през 2012 г.

На практика това е най-големият киносалон на открито –  уникален медиен проект, с който Българската национална телевизия лично отива при хората там, където лятно кино няма от десетилетия.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.