Директорът на офиса на НАП в Ловеч Виктор Стойчев е уволнен дисциплинарно

Директорът на офиса на НАП в Ловеч Виктор Стойчев е уволнен дисциплинарно, съобщиха на 6 август от пресцентъра на приходната агенция. Като причина за освобождаването му се сочи „неоторизиран достъп до информационните системи на НАП“, повече подробности няма.

Виктор Стойчев е заявил пред БТА, че ще обжалва заповедта за дисциплинарно уволнение пред Административния съд в Ловеч.
Преди да стане директор на НАП в Ловеч Виктор Стойчев беше общински съветник от групата на ГЕРБ. Постепенно той влезе в конфликт в ръководството и видимо гравитира към БСП, като,например, даде интервю за червения вестник „Дума“. В последните си сесии чрез гласуването си подкрепяше също червените.
Напоследък бившият данъчен директор в Ловеч пусна няколко поста на страницата си във фейсбук, с които хвали проекта „Моят ДДС“ в Македония, който, според него, дава добри резултати. Стойчев определя проекта като „македонски опит в изсветляване на икономиката. Връщане на 15% от платения ДДС за граждани“. Това обаче няма връзка с уволнението. По-скоро са натежали неговите професионални прегрешения, считат запознати. Едва ли някога ще стане ясно какъв е „неоторизираният достъп“, но има голяма вероятност сега бившият гербаджия да се влее в БСП.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.