С флашмоб отбелязаха края на големия проект на Ловеч

С тържествено прерязване на лента, поздравления и флашмоб на 24 юли вечерта бе отбелязан края на големия проект, който промени центъра на Ловеч.


Събитието стана на обновения площад „Тодор Кирков“ в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, всички заместник-кметове, на Ловчанския митрополит Гавриил, както и на проектанти, изпълнители и строителен надзор.
Проектът „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков“ кв. „Вароша“, гр. Ловеч“ продължи 30 месеца. Той е по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“. Общата стойност на проекта: 5 664 239.95 лв., от които европейското финансиране е 4 763 225.81 лв., националното съфинансиране е 840 569.27 лв. и съфинансиране от Община Ловеч – 60 444.87 лв. Реализирана е икономия от проекта, като с тази сума ще бъде ремонтиран площад „Свобода“ до новия храм.
Преди официалните лица да прережат лентата, кметът Корнелия Маринова се обърна към хората с думите:
„Понеже децата много искат да карат скейтборд, мога да кажа, че ще има такава площадка при новия храм. Така че още догодина за тях ще създадем възможност за повече движение и веселие, за да се чувстват още по-приятно в нашия град. Искам да се извиня на всички Вас, гражданите на Ловеч, на гостите на нашия град, за това, че в продължение на 30 месеца ние имахме една среда, която беше и прашна, беше понякога кална, не беше толкова уютна. Но сега се радвам на Вашето настроение и самочувствие, когато се разхождате, когато ползвате пейките и всичко онова, което в алейните пространства сме изградили. Днес изразявам огромната си благодарност, изключително висока оценка и признание към труда на екипа, който управлява този проект, ръководен от инж. Николай Стоянов, да благодаря на проектантите от архитектурно ателие „Вароша“, на строителите от „Трейс груп холд“ АД София, и „ВДХ“ АД, благодаря на одиторската фирма, на строителния надзор на „Стройнорм“ ЕООД, на всички, които бяха ангажирани с нашата градска среда, за да се чувстваме ние днес още по-добре. И още – да пазим това, което изградихме! Защото това е публичен ресурс и от нашата обща грижа на добри стопани, отговорни граждани, зависи ние самите и нашите деца да се радват дълго на тези придобивки. Винаги съм вярвала в интелекта, в културата на своя град – Ловеч. Изживейте прекрасни мигове в обновената градска среда.“
Програмата включваше флашмоб с участието на Общинския духов оркестър на Тотко Рогашки и танцьорите на Кристиян Костов. Историческият музей бе организирал фото изложба с изгледи от Стария Ловеч, както и ретро фотоателие. На гражданите бяха раздадени много рекламни материали.
По-рано същия ден в залата на Общинския съвет Ловеч се проведе заключителна пресконференция по проекта, на която ръководителят инж. Николай Стоянов подробно представи свършеното.

Община Ловеч, пресцентър
25.07.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.