Откриват VOSS Automotive край Ловеч на 26 септември

voss

Официалното откриване на производствения център на VOSS Automotive България ще се проведе на 26 септември, четвъртък, от 10:00 часа, като официална част е от 11:00 часа в производствения център в с. Баховица, община Ловеч. Това става ясно от изпратената покана до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.


VOSS Automotive GmbH е част от холдинговата корпорация група VOSS, която е базирана във Виперфюрт, Германия. Вече над 85 години фирмата създава дългосрочни партньорства с компании от автомобилния сектор сред които BMW, VW, Audi, Ford и много други. VOSS притежава и няколко дъщерни компании, сред които вече е и ВОСС Аутомотив България ЕООД. Днес в група VOSS работят над 6000 служители и достига оборот от над 600 млн. евро.
Водени от иновациите и стремеж към най-високо качество на продукцията, група VOSS стартира производството си и в България в село Баховица.
На първия етап инвестицията възлиза на 15 млн. евро, открити са над 100 нови работни места, като до края на 2020 година се очаква те да достигнат 1000. Присъствието и дейността на компанията на територията на България е от стратегическо значение както за развитието на бизнес взаимоотношенията между България и Германия, така и за развитието на региона, тъй като предлага нови работни места и потенциал за индустриален, финансов и социален подем.
Община Ловеч, пресцентър
19.07.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.