Венци и цветя на признателност пред паметника на Левски в Къкринското ханче

Венци и цветя на признателност поднесоха на 18 юли кметът на Ловеч Корнелия Маринова, представителите на институции и граждани пред паметника в Къкринското ханче по повод 182 години от рождението на Васил Левски.

В тържеството взеха участие още кметът на село Къкрина Иваничка Станчева, заместник- кметовете на Община Ловеч Венцислав Христов и Даниел Колев, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, и други.
Три народни песни изпя вокалната група при местното народно читалище „Васил Левски – 1924 г.“.
„Събрали сме се по повод рождения ден на най-великия българин – Васил Иванов Кунчев. 182 години от деня, в който той дойде за България, за своя народ. През всичкото това време той беше за нас и продължава да бъде пример за днешния, за бъдещия ден. От Къкрина започва неговото безсмъртие, макар да е роден в Карлово“, заяви в словото си кметът на община Ловеч Корнелия Маринова. Кметът сравни пътя на Левски към безсмъртието с Via Dolorosa на Иисус Христос към неговата Голгота. Отбеляза още, че Община Ловеч полага постоянни усилия да осветлява местата, свързани с Левски и другите наши герои. Места като Пази мост, Кървавият камък в края на кв. „Дръстене“ в Ловеч и много други. „На тези важни дати нека водим с нас своите деца и внуци. Нека никога не забравяме, че сме българи със славно минало!“, каза още Корнелия Маринова.
Прочетен беше и тържествен поздравителен адрес от Цвета Караянчева, председател на 44-тото Народно събрание, до кмета на селото.
Тържествата в Ловеч ще продължат от 17.30 часа с панихида в храма „Успение Богородично“ в кв. „Вароша“. Веднага след това е гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски в града, а от 18.45 часа е спектакълът на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл. Изявата е на сцената в ловешката средновековна крепост, входът е безплатен.
Община Ловеч, пресцентър
18.07.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.