Успешно завърши проектът във Ветеринарната гимназия в Ловеч

Успешно завърши проектът „Ремонт, преустройство и обзавеждане на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“, гр. Ловеч“. На 10 юли предиобед бе прерязана лентата пред входа на обновената гимназия. Това сториха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, директорът на ОДБХ в Ловеч д-р Росен Федерчев, директорът на гимназията Габриела Георгиева и Румен Бахов, началник отдел от РУО в Ловеч.


„Това е едно от шесте национални училища в страната и то е знаково за Ловеч, ние милеем за него и затова направихме този проект. Построеното тук е израз на държавната политика за подкрепа на образованието. Благодарим на министър Красимир Вълчев, който твърдо застана зад нашите идеи и помогна да се реализира проекта“, каза кметът Корнелия Маринова.
По-рано в залата на Общински съвет Ловеч се състоя заключителната пресконференция на проекта. Той е по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. приоритетна ос 3: „Регионална образователна инфраструктура“.
„Това е многопластов проект, защото е насочен и към мерките за енергийна ефективност, и към естетизация на самото училище, и към икономия на енергиен ресурс, създаване на модерна образователна среда. Всичко това създава предпоставка за качествена дейност. Разчитаме на целия екип на училището за едно по-качествено образование“, каза кметът на Ловеч.
Договорът има продължителност 30 месеца (12.01.2017 г. – 12.07.2019 г.), като общата стойност е 1 299 980.00 лева (БФП: 1 299 980.00 лева).
Основна цел на проекта е създаване на условия за предоставяне на модерни образователни услуги чрез подобряване на образователната инфраструктура в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч. В рамките на проекта се осигуряват по-добри условия за качествено професионално образование чрез цялостно обновяване на образователната институция; ремонт на класни стаи, кабинети, лаборатории, библиотека; промяна предназначението на третия етаж от източно крило на учебната сграда за обособяване на ученическо общежитие до 60 лица чрез реконструкцията на класни стаи в спални помещения, нови санитарно-хигиенни помещения и обслужващи зони и др. Така са създадени съвременни и модерни условия за обучение, пребиваване, отдих и спорт. Ръководител на проекта е Георги Братоев.
Събитието в двора на гимназия завърши с киноложка изложба, която прерастна в дефиле на домашни любимци, защото освен кучета имаше и котки, рибка и дори един гълъб.

Виж тук

https://nglas.net/2019/07/11/%d0%b2%d0%b8%d0%b6-%d0%ba%d0%be%d0%b9-%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d0%b4%d0%b5%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%bd%d0%b8-%d0%b6/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.