Забранява се къпането в неохраняеми канали, реки и язовири

Кметът на Община Ловеч е издал заповед, с която забранява целогодишно ползването за къпане на всички неохраняеми водни площи на територията на общината, публична общинска собственост /канали, реки, язовири и др./. Разрешено е ползването на водни обекти за къпане, ако са предназначени за това и отговарят на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водни площи.


Собствениците на плувни басейни трябва да осигурят обезопасяването съгласно императивните изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водни площи. Предохранителните мерки се възлагат на собствениците на водни обекти, на собствениците на плувни басейни, а за общинските водни обекти – на кметовете и кметските наместници на населените места, на чиято територия се намират.
Определени са следните длъжностни лица по чл. 27, ал. 2 от Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водни площи: служителите на РУ на МВР – Ловеч, служителите на отдел „Контрол и сигурност“, Община Ловеч и кметовете и кметските наместници на населените места. Контрол по изпълнението на заповедта се възлага на Даниел Колев – заместник-кмет на Община Ловеч.
Пълната заповед може да се види на сайта на общината.
Община Ловеч, пресцентър
14. 06.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.