Бивш кадър на кабелната телевизия стана PR на ловешкия съд

 

Милена Вълчева и Петя Иларионова (вдясно)

 

Петя Иларионова, бивш кадър на ловешката кабелна телевия,  е новият PR на Ловешкия окръжен съд след конкурс. Тя е поредният ловешки журналист, който загърби трудната професия и влезе в друга сфера, не по-малко трудна и отговорна.

За своите години Петя натрупа опит като водеща и репортер на новинарски емисии в програмите на TV+ и ТВ Европа. Сега се връща в родния град.

Ето как самата тя преди време се е представила в сайта на ТВ Европа:

„Може да се каже, че с медии се занимавам още от ученичка. Бях сред създателите на училищния вестник. По-късно работех и в местно радио, а още в началото на студентските ми години, и в местна телевизия. На занаят обаче се научих в телевизия, която е със седалище в София. Затова и смятам, че е важно младите журналисти първо да минават стаж, за да „откраднат“ от занаята. Изключително важно е обаче и да има някой професионалист, който да ги научи. Както изглежда лесна нашата професия, така всъщност си има основни постулати, които за съжаление днес не се познават или директно се пренебрегват. В работата си се водя първо от интереса на зрителя – той е този, заради когото работи целият екип – от репортера и оператора, през редактора и монтажиста, до водещия, който ще представи новината.“ Стремя да да поднеса важното за зрителя на разбираем език, за да се информира и образова. А информиран и образован човек, с всички последици от това – толерантност, начетеност, търпение, конструктивна критика, е гаранция за по-добро общество, в каквото искам да живея.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.