Даниела Горчева: Карбовски и Хекимян разпространяват лъжи и манипулации

Даниела Горчева

Даниела Горчева отговаря от Холандия на поредните манипулации за съдбата на децата в европейските страни. Тя е магистър по българска филология и история на СУ “Климент Охридски”. От 1990 г. живее в Холандия. От 2003 г. е издател и главен редактор на “Диалог” – списание за политика, култура и история, което излиза на български в Холандия и има читатели в цял свят. През 2012 г. е победител за България на престижната награда на Европейската комисия за журналистика “Заедно срещу дискриминацията”. През май 2016 г. на Световната медийна среща в Прага издаваното от нея списание “Диалог” получава наградата на НДФ “13 века България” за популяризиране на българската култура в чужбина.
Публикуваме нейния пост във ФБ.

От 3 дни получавам минимум по 20-на съобщения на ден с молба да се намеся по темата с лъжите на Martin Karbowski и Anton Hekimyan за лошата Холандия, която отнемала „бели български“ деца да ги давала на „черни гей двойки“. Хекимян пък преди време ръси подобни дивотии по адрес на Норвегия.
Скъпи приятели,
също като на всички вас денонощието ми е само от 24 часа, уви, и от тях поне 4 часа трябва да заделям за сън. Не съм в състояние да си зарежа работата, семейството и всички поети ангажименти, за да ходя по задниците на всички пишман журналисти в България, които нагло, от ефира на националните ни телевизии разпространяват лъжи, манипулации и заливат България с простащина и с невежеството си.
Моля ви, пожалете ме, пожалете и себе си и не гледайте подобни предавания, бъдете така добри да правите разлика между журналистика и чалга, между истина и пропаганда, между мисъл и безсмислие.
Що се отнася до отнетите родителски права, това се случва много рядко и само в краен случай, само, когато има безспорни доказателства, че животът и здравето на детето са застрашени.
Защото има родители и родители.
Има ужасяващи случаи на изтезавани, пребивани до смърт деца, на сексуално насилвани деца, на неглижирани малки деца, оставяни сами в продължение на денонощия без вода и храна, сам-сами в заключени тъмни къщи. Едно такова детенце, оставяно в продължение на месеци с цели дни от майката, която изчезва с дни по барове, нощен живот и наркомански сбирки, развива травма до степен, че години след като е изведено от мрачната къща, в която е стояло самичко в тъмното, заключено без никаква друга жива душа, вече не може да стои дори и 2 минути самО в стая и всеки път изпада в ужас, ако човек понечи да напусне стаята. Почва да трепери, цялото му телце се тресе, очите му се разширяват от страх и започва да хлипа и да се моли в нечовешки ужас: моля те, моля те, не ме оставяй сам!
Давате ли си сметка за какво става дума?
Оставете какво разправят засегнатите родители!
Никой не е лишен от родителски права, защото е плеснал два шамара на детето си или защото го е опердашил веднъж-два пъти по дупето!
Най-леките случаи на изведени от семейството деца са, когато родителите се бият и пребиват помежду си и съдът може да ги лиши от права, докато престанат да се колят и бият, за да не травмират децата си!
Или докато майката не се изнесе в защитено жилище с децата си. Но понякога тия пребивани жени са мазохистки. Бащата или вторият й съпруг я пребива, обаче тя не можела да се раздели с него. И съдът им отнема децата, защото тя като иска да бъде пребивана – ОК, пълнолетна е, но децата не може да растат в среда на домашно насилие.
Тези дела не се решават от никакви социални служби и никакви организации за Защита на детето, те се решават само и единствено от съда. Родителите имат всички права- право на адвокати, на обжалване и пр. Вместо да обжалват делата, те търчат по медиите. Знаете ли защо?
Защото съдът напълно правомерно ги е лишил от родителски права и защото в съдебната зала не могат да разправят врели-некипели!
Но по медиите могат, хеле, ако им се случат тъпи, безкритични, невежи пишман журналисти, които не ги питат защо аджеба са лишени от родителски права и не ги питат къде е съдебното решение и къде са протоколите от съдебните заседания, че да ги покажат!
А същевременно нито социалните служби от Защита на детето, нито съдиите имат право да коментират и да изнасят опозоряващи детето и съответните родители обстоятелства и затова, разчитайки на мълчанието на тези, които знаят истината, грозната истина, разни родители психопати лъжат без мярка!
Та укрепвайте си правната и демократичната култура, логиката и мисленето и не слушайте врели-некипели.
И не губете времето си да дискутирате лъжи и простотии!
А на Martin Karbowski и Anton Hekimyan препоръчвам друг път да не стават за смях на гаргите, хеле като говорят с разширени от ужас очи за някаква си ужасяваща „ювенална юстиция“*, ами да питат някой, дето не си е получил бадява свидетелството си за завършено средно образование, че да им обясни, че такова нещо на български език НЯМА.
На български се казва младежко правосъдие! Това е специално правосъдие, което се отнася до непълнолетни, които са извършили престъпление.
Защото се приема, че едно дете, дори да е извършило тежко престъпление, например, да е убило някого, има права като непълнолетно и въпросното младежко правосъдие включва различни облекчения. А не да го тикнат в затвора при закоравели рецидивисти, че да стане „човек“. Та това е в общи линии младежкото правосъдие – наказанието включва и опит за превъзпитание и психологическа и образователна помощ на тези деца, които ако не извършат други престъпления, получават чисто съдебно минало (тоест, съдебното им минало се заличава), за да имат равен старт в живота след 18 годишна възраст. Та питайте че, да ви светнем лампата, а не да мислите балтона на закачалката за мечка! И аууу, как страшно ръмжи тази „ювенална юстиция“! O sancta simplicitas!
_
* Карбовски заяви в предаването „Тази сутрин“ на Хекимян следното, цитирам дословно:
„Има нещо много страшно, което се случва в Европа и това се нарича ювенална юстиция. Което дава възможност на службите, които се занимават с деца да не признават решението на съда!“
Има нещо много страшно, да! Но не в Европа, а в държави като България и Русия. И това нещо се нарича агресивно невежество и простотия! Непознаване на законите, липса на елементарна правна култура и безотговорно плещене на лъжи и дивотии!
Как пък не ви даде Господ акъл поне на една десета от самочувствието, с което плещите глупости!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.