Млад кмет за един ден в Ловеч беше Михаела Щрегарска от Езиковата – снимки

 

В инициативата „Млад кмет за един ден“, която се проведе в Община Ловеч на 29 май, на кметския стол седна ученичката Михаела Щрегарска от ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“. Млади заместници за няколко часа имаха и други ръководители, Айлин Чаушева от ПЕГ замести председателя на ОбС Петър Цолов, Мишел Петрова от НПГВМ замести зам.-кмета Венцислав Христов, Теодор Петров от ПЕГ – зам.-кмета Даниел Колев, а Селин Чаушева от ПЕГ – секретаря на общината Даниела Цанова.


Целта е младите хора да се запознаят отвътре с дейността на Община Ловеч, какви и как се решават проблемите. Кметът Корнелия Маринова разказа подробно за различните ресори на своите заместници, както и за отговорностите на кмета. Отдели внимание на разделението на властите, на ролята и отговорностите на Общинския съвет. Учениците поставиха въпроси като за състоянието на кошчетата за отпадъци на алеята „Баш бунар“. Оказа се, че в момента те са събрани за ремонт, тъй като са счупени от недобросъвестни минувачи. Така възникна големият въпрос за отговорността на всеки гражданин да пази общественото имущество като свое, да се грижи за околната среда и новопостроените детски площадки и другите съоръжения.
След това титулярите и тяхната млада смяна влязоха в работен ритъм по текущи проблеми. В края на „работния“ ден всички отново се събраха в приемната на Бароковите къщи. Учениците споделиха с какво са се запознали, върху какво са мислели и действали. Нашето желание е бързо да растете, да сте умни и възпитани, за да бъдете достойната ни смяна, каза кметът Корнелия Маринова. Разкажете на своите приятели какво сте видели днес, пожела още кметът.
След това младите управленци получиха книгата „Ловеч – град на професорите“, по една значка на Община Ловеч и други сувенири, за да помнят този ден, в който са управлявали институцията.
Събитието се проведе за девета година от сдружение „Екомисия 21 век“ в партньорство с Община Ловеч под името „Млад кмет за един ден“. По принцип инициативата е посветена на Деня на младежкото самоуправление и Деня на Европа – 9 май.

Община Ловеч, пресцентър
29.05.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.