Изборите започнаха в спокойна обстановка в Ловешко

Охраната на изборните помещения в област Ловеч през изминалата нощ протече нормално, съобщи полицията. Изборният ден започна в 07.00 часа, когато са отворени всички 258 СИК.

Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на вота.До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Създадена е необходимата организация гражданите, които нямат валидни документи /лична карта или личен /зелен/ паспорт/ да могат да упражнят правото си на глас. За тази цел е необходимо лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ловеч или в паспортните звена в Троян, Тетевен и Луковит, които днес ще работят от 08.30 ч. до 19.30ч. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за изборния ден – 26 май 2019 г. В изборното помещение не се допускат въоръжени лица, носещи предмети опасни за живота и здравето на хората.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.
От ЦИК съобщиха, че към 10.00 часа избирателната активност в страната е 6.8 процента, а 10.1 процента е към 11.00 часа според ГАЛЪП ИНТЕРНЕШАНЪЛ.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.