Безопасността на движение по пътищата бе тема на събитие в ДГ „Зора“ в Ловеч

В двора на ДГ „Зора“, Ловеч, на 20.04.2019 г.се проведе събитие, посветено на безопасността на движение по пътищата под наслов „На улицата е опасно, но ние знаем правилата безопасно“.

Гости на празника бяха заместник-кметът на община Ловеч- Венцислав Христов, старши експерт предучилищно възпитание в РУО Ловеч- Янка Иванова, Пламен Симеонов- пътен полицай, Иван Иванов и други представители на Община Ловеч за  Обществения съвет на ДГ “Зора“, родители и други гости.

Децата от група „Звездичка“ откриха празника с тематични песни, стихотворения и гатанки. Показаха завидни знания в играта „Светофар“. Най-малките деца от група „Слънчеви усмивки“ представиха играта „Весел волан“. Те се справиха успешно с отправеното им предизвикателство „Да пътуват безопасно с автобус“. В играта „Да подредим пъзелите“, децата от група „Звездичка“ подредиха тематични картини и разказаха за тях. Като отлични пешеходци се проявиха и децата от група „Слънчеви усмивки“. В играта „Пътен полицай“ участваха деца  от група „Слънчице“, които не се затрудниха  да ни покажат как изглежда пътният полицай. Децата от група „Смехорани“ се включиха в играта „Бърза помощ“. Тяхна задача беше да заредят аптечката с необходимите консумативи.

Заедно с родители и учители, малките възпитаници на ДГ „Зора“ се забавляваха с много игри, музика и танци. Освен че получиха полезни нови знания за безопасното движение на пътя, децата бяха наградени със  спортни уреди  от  ЗК „Лев Инс“.  Иваничка Дончева, директор на ДГ,  поздрави всички участници за отличното представяне и изрази увереност, че научаването на пътните знаци и правилата от най-ранна възраст са гаранция за тяхната безопасност на пътя.

Община Ловеч, пресцентър

20.05.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.