Езиковата в Ловеч изпрати своите абитуриенти – галерия

С голям плакат „На добър час!“ ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч на 15 май изпрати своя випуск 2019 г. Събитието събра в двора на училището всички ученици, учители, гости и родители. Последен училищен звънец и плиснато менче с вода даде старт на тържествената церемония, огласяна от традиционното броене на висок глас от 1 до 12.

Церемонията включваше още ритуал по посрещане и сбогуване с училищното знаме, поздравителни слова, награждавания и музикални поздрави. По традиция на финала прозвуча песента от филма „Вчера“ на Иван Андонов, която е неофициален химн на Езиковата гимназия.
Пръв поздрави абитуриентите директорът Радослав Хитов, който припомни че следващата година ще е последната, в която ще се учи на две смени, защото предстои строеж на ново крило на сградата.
„Искам да имате високо самочувствие, защото завършвате едно от най-хубавите училища в страната“, обърна се кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. В своето поздравление кметът изтъкна още: „Една от поуките на всяко обучение е следната – ако не можем да правим малките неща правилно, никога няма да направим правилно и големите неща. Дребните неща също са важни. Така както са важни щастието, любовта, успехът. Които ви ги пожелавам! На добър час!“. Думите на кмета бяха изпратени с продължителни аплодисменти.
Класната ръководителка на 12. Ж клас Петя Ангелова от името на всички преподаватели пожела на абитуриентите да бъдат здрави, смели, отговорни и добри хора. От името на всички приятели на випуск 2019 бяха думите на Вяра Стоянова от 11. А клас, а Християна Манева от 12. А клас разкри как се чувстват дванайсетокласниците на прага своята зрелост. Отец Михаил Ковачев предаде на учениците поздравите на Ловчанския митрополит Гавриил и поръси строя със светена вода. Седем паралелки със 176 ученици напуснаха днес прага на любимото училище, на 17 юни те ще получат и своите дипломи.


Община Ловеч, пресцентър
15.05.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.