Опашка за автограф от поета Добромир Банев в Ловеч

Дълга редица от желаещи автограф от поета Добромир Банев се изви след представянето на новата му книга „Любов до синьо“ в Ловеч на 11 май вечерта. Представянето в Ловчанското читалище беше част от културната програма за Празника на града.


Камерната зала обаче се оказа тясна за желаещите да се срещнат с поета, роден в Ловеч. Следващия път ще резервираме по-голямо помещение, обеща кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която посети събитието заедно със зам.- кмета Венцислав Христов. Кметът подари на поета плакет на Община Ловеч „С най-добри пожелания“ и го покани отново да гостува с нова книга.


Поетът Добромир Банев бе представен в началото от издателя и критик Пламен Тотев, също ловчалия. Критикът го сравни по комуникативност с имена като Евтим Евтимов и Маргарита Петкова.
Добромир Банев идва в родния град за да представя своето творчество за трети път в последно време. Сега чете от последната си книга „Любов до синьо“ (уточни, че всяко стихотворение в нея е по действителна случка) и от „Аз съм в другото такси“ – сборник с къса проза.
Краткият авторски рецитал започна с първото стихотворение в „Любов до синьо“:
„Въпроси като ситен дъжд валят./Светът е полудял, животът – сладък./ Болят най-простите неща, болят!/Любов до синьо./ Живи – до припадък.“
Добромир Банев е роден през 1969 г. в Ловеч. Средно образование завършва в СОУ „Свети Климент Охридски“ (Ловеч). Дипломира се като юрист в СУ „Свети Климент Охридски“ (1993).
Община Ловеч, пресцентър
11.05.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.