Нанков: Говоренето на БСП за европейски проекти може да се определи като наглост

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заедно с областния управител Ваня Събчева и кмета на общината Корнелия Маринова, инспектира на 7 май как вървят ремонтните дейности на площад „Тодор Кирков“ в кв.“Вароша“ в Ловеч.

Ремонтът се извършват по проект, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“. Според Нанков дейностите се изпълняват в срок и качествено, така че през юли да има обновена градска среда в Ловеч във всичките й компоненти – централната пешеходна зона и символа на стария Ловеч площад „Тодор Кирков“, предаде БТА.
Одитът на Европейската сметната палата относно изграждането на автомагистралите в България с европейски средства е регулярен, планов, не е по сигнал, защото се извършва се в няколко страни членки на Европейския съюз. Това изказване бе в отговор на народния представител от БСП Георги Свиленски, че Европейската сметна палата започва проверка на българските пътища и ГЕРБ са получили европейски шамар.
По думите на Нанков одитът не е на конкретните обекти, а по отношение сложността на изпълнението, в това дали са спазени сроковете за изграждането на автомагистрали и транспортна достъпност по деветте паневропейските транспортни коридора.
„Говорим за Тракия – 150 км, изградени с европейски средства от правителството на Борисов 1 и 2, за „Марица“ и „Струма“. „Хемус“ не е в паневропейски транспортен коридор, но ние имаме ангажимент и ще я построим. Темата за магистралите в устата на БСП звучи не просто неоснователно и смешно“, каза още Нанков. Той добави, че говоренето на БСП за европейски проекти, европейско финансиране или по темата пътища и магистрали, може да се определи като наглост.
Той посочи още, че това е регулярен одит, с който се проверява не само конкретната страна членка, а и самата дейност на Европейската комисия – по отношение на ангажиментите, сроковете, които са заложени за изграждане на паневропейските транспортни коридори, „които ние не просто спазваме, в голямата степен и преизпълняваме като страна членка“. Одитът ще трае до 2020 г. , посочи заместник-министърът.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.