Уникална изложбата „Кралско вълшебство от порцелан“ идва в Ловеч от Люксембург

Изложбата „Кралско вълшебство от порцелан“, представяща културното наследство на Люксембург, ще гостува в Ловеч, съобщиха от РИМ Ловеч. Откриването е на 15 май, четвъртък, от 17,00 ч. в Приемната на Община Ловеч в Бароковите къщи, първи етаж, вляво. Експозицията ще бъде отворена за посещение от 16 до 26 май (включително) при вход свободен.


Колекцията представя над 260 порцеланови чинии и керамични плочки. Изображенията върху тях представя историята на Велико херцогство Люксембург – графове, крале, региони, крепости, замъци, кантони, градове, сдружения, църкви, светци, езера, язовири. Изработени са от края на ХVІІІ век до края на ХХ век във Велико херцогство Люксембург от фабрика „Бох“, а в последствие – „Вилеруа и Бох“.
Колекцията ще бъде съпроводена с 14 информационно-образователни постера, представящи историята на Херцогство Люксембург, историята на производството на порцелана, рекламно-туристически клип, две образователни дипляни – „Велико херцогство Люксембург“ и „Кралско вълшебство от порцелан“.
Реализирането на изложбата стана възможно благодарение на нашия съгражданин, сега жител на Великото херцогство, Атанас Атанасов. Той е завършил психология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира спортна психология в Палма де Майорка и магистър по спортна психология, завършена в Мадрид, Испания. Представител е на „Дружество на психолозите в България“ за Испания и координатор за България на списание „Спортна психология“, издание на Университета на Балеарските острови и на Автономния университет в Барселона.
От 2005 г. работи с различни атлетически и футболни клубове в България и Белгия.
За събитието в Ловеч се очакват министърът на културата Боил Банов, Почетният консул на Велико херцогство Люксембург Саша Безуханова и посланикът на Люксембург Н.Пр. Роналд Дофинг.

Община Ловеч, пресцентър
24.04.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.