Кметът на Ловеч Корнелия Маринова сред първите лица, които преминаха по новото трасе на АМ „Хемус“

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше сред първите лица, които преминаха с кола по новото 10-километрово трасе на АМ „Хемус“ по време на посещението на министър-председателя Бойко Борисов на строежа на 23 април. Колоната от автомобили прекоси за 10 мин. отсечката от Ябланица до Боаза, която все още не е асфалтирана.
Срокът за завършване на участъка е 20 март догодина, но строителите ще приключат предсрочно. Тук работят 150 камиона, десетки други строителни машини и над 200 работници. Отсечката е сред най-сложните от магистралата като инженерно изпълнение.

След това премиерът Бойко Борисов направи първата копка на новия 134-километров участък от магистралата край село Торос, община Луковит. Водосвет отслужи ловчанският митрополит Гавриил, който публично покани Бойко Борисов да дойде в Ловеч. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова също покани премиера за празника на града.
Събитието, което беше повече от скромно, събра кметовете на Тетевен, Луковит, Ябланица, Угърчин и Ловеч, както и областния управител Ваня Събчева, които приветстваха бързото изграждане на магистралата, от която зависи цяла Северна България.


Премиерът каза, че до края на 2022 г. има реална възможност АМ „Хемус“ да стига до Плевен, като подчерта, че правителството активно работи за изграждането на цялата автомагистрала.
В символичния старт на строителството на отсечката Боаза – пътен възел „Дерманци“ участваха още министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, министърът на финансите Владислав Горанов, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и председателят на УС на АПИ Георги Терзийски.

 

Община Ловеч, пресцентър
23-04.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.