Криминалисти вТроян разкриха убийство отпреди 3 години

Криминалисти от РУ Троян разкриха убийство отпреди 3 години. Задържан с постановление на Окръжна прокуратура Ловеч за срок от 72 часа е 29-годишен мъж от Троян.
От Прокуратурата в Ловеч изразиха задоволство от отличните оперативно издирвателни мероприятия на служителите на РУ Троян и ОД МВР-Ловеч и точността на изготвения от Института по психология на МВР профил на извършителя.

На брифинг с участието на старши комисар Милен Маринов директор ОД МВР-Ловеч, Валентин Вълков ръководител на Окръжна прокуратура и гл. инспектор Радостина Петкова –Началник РУ Троян бяха изнесени подробности около разкриването на убийство извършено през 2016 год.

Окръжният прокурор припомни случая, когато в средата на месец януари 2016 год. за общодържавно издирване е обявена 58-годишна жена от Троян, която е излязла на разходка край града.
На 25 май 2017г. в околностите на гр.Троян, в местността Турлата-махала «Длъжковска|» случаен минувач се натъква на останки от човешко тяло и дрехи в близките храсти. В РУ Троян е образувано досъдебно производство, а на костите и дрехите са назначени редица експертизи в Научноизследователския институт по криминалистика на МВР. Извършена е и физикохимична експертиза, тъй като намерения череп е бил с видима интервенция.
Анализът на експертизата е показъл наличието на капсули микрочастици по черепа. Установено е , че намерените кости и части от дрехи са на обявената за издирване през януари 2016 год. 58-годишна троянчанка. Валентин Вълков обяви, че жената е била и изнасилена.

Окръжният прокурор и директорът на ОД МВР-Ловеч бяха единодушни, че за разкриването на престъплението изключително много е помогнал и психологичния профил за извършителя на престъплението изготвен от Института по психология на МВР.
Така в резултат на проведени опретивно издирвателни и процесуално следствени действия на 17 април се стига до ареста на 29-годишен жител на Троян. При задържането на лицето в него са намерени вещи и накити, които го свързват с жертвата.
Валентин Вълков заяви, че в края на месец май 2017 год. същото лице е било съдено и е изтърпял присъда за притежание на огнестрелно оръжие без разрешително, като чак сега е установено съвпадение между микрочастици открити по тогава иззетото оръжие и тези по черепа на жертвата.

Началникът на РУ Троян гл.инспектор Радостина Петкова заяви, че това е едно от най-сложните престъпления по което е работила с колегите си. Старши комисар Маринов допълни, че работата на полицейските служители е била по черепни останки, като максимално бързо и експедитивно е свършен голям обем от задължителни действия и всички те са съгласувани с Окръжна прокуратура –Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.