„Лошо момиче“ е не лош филм – от Цветан С. Тодоров

„Лошо момиче“ е не лош филм, гледа се леко, посланието му е тежко. Новото бг заглавие бе показано в Ловеч на 16 април, имаше и среща на режисьора със зрителите.

Мариан Вълев в Ловеч

Това е пореден дебют на актьор в кинорежисурата, този път Мариан Вълев („Под прикритие“) застава зад камерата и то много по-убедително от скорошния „Уют“ на Камен Донев.


„Лошо момиче“ е авторски „черен филм“ за проститутка и ченге, и двамата жертви на тоталната корупция и прогнилостта на обществото, според авторите и жанра, разбира се. В своята безпомощност пред механизмите на държавата двамата от разследвана и разследващ се превръщат, даже сближават, в личното си кърваво отмъщение.

Макар и цветен, филмът е „черно-бял“ – „черното“ на нощните барове и софийските улици, и „бялото“ на художествената гимнастика и пропуснатите шансове.
В главните роли са убедителната Любомира Башева (още като ученичка дебютира в „Под прикритие“, 4 сезон) и Деян Донков (кой не е чувал за него). Последният прави запомняща се роля на следовател-аутист, или някаква подобна болест. Знам, че е неправдоподобно, но актьорът успява да те убеди, че е възможно.
На екран са още няколко известни имена – Елена Телбис, Саня Армутлиева, Диляна Попова, Велислав Павлов. Добра операторска работа на Антон Бакарски („Възвишение“). Чуден и въздействащ саунд с парчета на F.O., M83, Massive Attack и други. Продуцент на филма, който върви по кината, е Българската национална телевизия.
Пред публиката в Ловеч Мариан Вълев сподели колко много я обича и че без киното не може да живее. След това раздаде автографи и се снима с фенове.

Цветан С. Тодоров

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.