Ловешката музикална общественост аплодира изпълнителя Стоян Груев

Местната музикална общественост дълго аплодира изпълнителя Стоян Груев, който на 11 април вечерта изнесе песенен рецитал в Ловчанско читалище “Наука—1870”. По традиция той започна с българска музикална творба, премина през серия известни романси и арии и завърши с „Арията на клеветата“ от операта на Росини „Севилският бръснар“.


В продължение на час и половина аудиторията бе завладяна от музиката на П. Й. Чайковски, В.А. Моцарт, Дж. Росини, В. Белини, Дж. Верди, М. Мусоргски, Н. Римски-Корсаков и други. На рояла бе Валерий Хомяков, като в един момент („за разнообразие“, каза Хомяков) двамата изпълниха известната песен на „Любе“ „Позови, меня, тихо, по имени“.
Водещ на вечерта бе актьорът Стоян Георгиев, който внесе както музикално-образователен елемент в представянето на отделните музикални творби, така и свой артистичен принос.
На финала бе прочетен поздравителен адрес от кмета на Ловеч Корнелия Маринова, в който се казва:
„Благодарение на подобни концерти ние съхраняваме и развиваме славата на Ловеч като музикален град. Вашият репертоар винаги е събуждал дълбоки и искрени чувства на възхита и въодушевление. Нека днешният концерт бъде своеобразен старт на поредицата музикални събития, с които Ловеч ще запълни следващите месеци.“

Община Ловеч, пресцентър
12.04.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.