Министър и кмет откриха нов кабинет по химия в Ловеч

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 9 април прерязаха лентата пред обновения кабинет по химия в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч. Това беше един от пунктовете на визитата на министър Вълчев, който този ден посети Троян и Ловеч.


Обновеният кабинет в Езиковата гимназия носи името на преподавателя по химия от близкото минало Марин Чавдаров, негови снимки стоят по стените. За обновяването е спомогнал неговият внук Васил Присадашки, възпитаник на гимназията от Випуск 93. Той и преди е помагал на гимназията чрез стипендия по химия за изявени ученици.
Гостите, сред които бяха депутатите Иван Миховски и Станислава Стоянова, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, и други официални лица, наблюдаваха как учениците правят химически проби за утайки. В края на упражненията министърът написа в специална тетрадка своите пожелания към децата за успехи в образованието и живота.
По-рано през деня министър Красимир Вълчев обсъди с ръководството на РУО – Ловеч, различните практики от съвместната дейност на институциите. При срещите си с педагози бяха разгледани дейностите по механизма за обхващане на деца в образователната система и работата по превенция за отпадането, теми, които вълнуваха участниците.
Община Ловеч, пресцентър
09.04.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.