Ясно е кой на 2 април замърси центъра на Ловеч

Специализираните служби вече знаят кой на 2 април замърси центъра на Ловеч. Кметът Корнелия Маринова иска да се види лично с тримата младежи, които вандалски обърнаха и разсипаха съдържанието на 17 бр. кошчета за отпадъци в централната градска част в нощта срещу 2 април т.г. и замърсиха центъра на града. Искам да ги попитам така ли щяха да се отнасят, ако това беше тяхно лично имущество, каза кметът. Както е известно, централната градска част на Ловеч е току-що ремонтирана по проект и в нея са вложени милиони лева средства.


Кметът има информация, че през въпросната нощ тримата хулигани, на видима възраст 21 -23 години, са били в не трезво състояние. За броени минути след полунощ те са обърнали и изсипали на земята съдържанието на кошчетата. Някои от тях бяха и смачкани.
Според чл. 15 на Наредба №1 на Община Ловеч при нарушения от този вид на физически лица се налага глоба от 300 до 1000 лв. Следва съставяне на Акт за установявана на административно нарушение (АУАН) по Наредбата на Община Ловеч за опазване и поддържане на обществения ред, общественото имущество и природата.

На това основание на нарушителите ще бъде издадено наказателно постановление.
Припомняме, че на 1 април т.г. Община Ловеч състави акт АУАН по Наредбата № 1 на лицето А. С. А. (58 г.) от кв. „Дръстене“ в Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.