ССХУПИ-ари с изложба в Ловеч под името „Фабрика Арт Колективъ“

Голяма група художници-приятели, завърши ССХУПИ в Троян, откриха сборна изложба в Ловеч под името „Фабрика Арт Колективъ“. Това стана на 4 април вечерта в изложбена зала „Вароша“, където се събраха и много почитатели на изобразителното изкуство.


На откриването говориха директорът на галерията Валентин Узунов („различията между авторите са огромни, но ги обединява един випуск и една енергия“), както и художниците Магдалена Йотова („за мен това е един голям творчески и приятелски празник“) и Ивайло Цветков ( „групата е малко карашик, но се надявам да донесе радост на гражданите на Ловеч“).
Впрочем, видният карикатурист Ивайло Цветков е син на известните в близкото минало актьори Георги и Ганка Цветкови и в голяма степен се счита също за ловчалия.
В двете зали бяха изложени изключително разнообразни и въздействащи творби на 14 автори (един от предварително обявените не пристигна), завършили ССХУПИ в Троян главно през 1983 г., но и други години. Експозицията включва живопис, керамика, иконопис, карикатура и ковано желязо.
Участват творби на Кино Бойковски, Валентина Николова, Людмил Александров, Магдалена Йотова (Ловеч), Мирослав Вълев, Стефан Петков, Тихомир Витков (Ловеч), Антон Кръстев, Ивайло Цветков, Иванко Стойков, Илийчо Алексиев, Евелин Стоянов (Ловеч), Генади Богданов и Георги Маринов.
Организатори на изложбата са Община Ловеч, СБХ – представителство Ловеч, и Художествена галерия – Ловеч.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.